Bez putarine između Trebinja i Herceg Novog

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović ozvaničili su ukidanje putarine na putu Trebinje – Herceg Novi.

Republika Srpska 11.05.2021 | 15:06
Bez putarine između Trebinja i Herceg Novog

Vlada Crne Gore izdvojila je dosadašnjem koncesionaru 4 miliona evra kako bi se ukinula putarina između Trebinja i Herceg Novog, koja je za mala vozila iznosila tri evra u jednom pravcu. Predsjednik Vlade te zemlje Zdravko Krivokapić istakao je da će najveće benefite imati građani dva susjedna grada, ali i svi oni koji tim putem dolaze na crnogorske primorje. 

-To je jedna poruka koja je mnogo značajna u ovom vremenskom periodu kada moramo da vodimo računa da sve bude jednostavno i jeftino, to jednostavno podrazumjeva da ne čekate jer vrijeme  pogotovo pred turističku sezonu zna da bude ograničavajući faktori i da stvara potencijalnu nervozu, a sad umjesto što ćete plaćati ovu putarine popićete kafu na predivnom amabijentu hercegnovske rivijere i time će to biti isti doprinos u ekonomskom smislu, rekao je Zdravko Krivokapić, predsjednik Vlade Crne Gore. Ozvaničanje ukidanje putarine prisusutvovala je i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović. 

-Ovo je veliki dan, početak uklanjanja raznih barijera, početak nekog novog vremena u kojem želimo da tijesno sarađujemo i da bude na dobrobit naših građana Republike Srpske i Crne Gore, izjavila je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske. 

Krivokapić je najavio nastavak pregovora o spajanja četiri granična prelaza između Crne Gore i BiH, u integralne prelaze kako bi se po skraćenoj proceduri prelazile granice.  

(BN)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

NR

11.05.2021 18:22

A jakoga razloga za državničku feštu bože dragi.

ODGOVORITE
Name

Re

11.05.2021 19:52

Znaš kako prijatelju," što budala zasere, sto pametnih ne može oprati".Jedan te isti Narod su ubijedili da u stvari oni nisu isto i da između njih moraju biti granice. i ako je posao bi odvratan, pametni polako i sigurno sve to peru. Pola Srba i Bošnjaka u BIH vode porijeklo iz Crne Gore, ne pravite se budale džabe.

Name

Ilija

11.05.2021 19:42

Mogla se je malo skvasiti u Herceg Novom vreme joj je.

ODGOVORITE
Name

Гацко

11.05.2021 21:16

Јеси ли је плакнула у сланој води ?

ODGOVORITE
Name

Valter

11.05.2021 22:45

Gledaj joj samo stiling ? Zar je moguce da od 28 savjetnika niko ovoj zeni ne zna reci ,mani se tih baletanki i jeleka ,ne dei to ?

ODGOVORITE
Name

world

12.05.2021 03:52

te kategorije put nigdje u svijetu se ne placa

ODGOVORITE
Name

...

12.05.2021 06:23

I sad treba da im čestitamo na tome!? Ma nije ničija do zore gorila!

ODGOVORITE