Јуришни бомбардер пао у плићак препун купача

Јуришни бомбардер из Другог свјетског рата пао је недавно у плићак туристичке плаже на Флориди пошто му се покварио мотор.

Свијет 11.05.2021 | 19:30
Јуришни бомбардер пао у плићак препун купача

Пилот је успио да спусти авион на воду тик до престрављених купача и кајакаша. Само пуком срећом је избјегнута тешка несрећа.

Становници туристичког мјеста Тејбл бича на Флориди и туристи уживали су на плажи, као што то чине сваког дана током сезоне, када се на хоризонту се појавио авион, за ког је одмах било јасно да има проблема, преноси Блиц.

Авион је имао проблема са мотором и губио висину, да би на ужас свих присутних кренуо да пада.

Тај страшни тренутак забиљежила је Амбер Дитмер, која је баш тада са својом камером снимала своју трудну кћерку Кристин и свога зета Кајла.

Она је и поред изненађења, успјела да ухвати тренутак када је авиону потпуно отказао мотор и када је кренуо да пада.

У том тренутку у води је било доста купача као и неколико кајака и многи су се скаменили, очекујући да авион удари на плажу.

Ипак, присебношћу пилота, трагедија је избјегнута. Он је успио да принудно спусти авион на водену површину и на тај начин сачува животе људи на плажи, а сам је тек лакше повријеђен.

Иначе, авион који је пао био је јуришни авион из Другог свјетског рата “Груман Авенџер” који је требало да учествује на оближњем аеромитингу.

Ових авиона у возном стању је остало јако мало, између којих је и примјерак који је учествовао у овом инциденту.

Није познато колико је авион оштећен током овог принудног слијетања, али се ипак зна да му је мотор у једном тренутку отказао због чега је почео да нагло губи висину.

(Блиц)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ето га

11.05.2021 17:59

Па гдје це са старом крнтијом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Америго

11.05.2021 18:30

Елегантно и господски, авион су вец извукли и није много остецен. Пилот Амбер је ок.

ОДГОВОРИТЕ