Jurišni bombarder pao u plićak prepun kupača

Jurišni bombarder iz Drugog svjetskog rata pao je nedavno u plićak turističke plaže na Floridi pošto mu se pokvario motor.

Svijet 11.05.2021 | 19:30
Jurišni bombarder pao u plićak prepun kupača

Pilot je uspio da spusti avion na vodu tik do prestravljenih kupača i kajakaša. Samo pukom srećom je izbjegnuta teška nesreća.

Stanovnici turističkog mjesta Tejbl biča na Floridi i turisti uživali su na plaži, kao što to čine svakog dana tokom sezone, kada se na horizontu se pojavio avion, za kog je odmah bilo jasno da ima problema, prenosi Blic.

Avion je imao problema sa motorom i gubio visinu, da bi na užas svih prisutnih krenuo da pada.

Taj strašni trenutak zabilježila je Amber Ditmer, koja je baš tada sa svojom kamerom snimala svoju trudnu kćerku Kristin i svoga zeta Kajla.

Ona je i pored iznenađenja, uspjela da uhvati trenutak kada je avionu potpuno otkazao motor i kada je krenuo da pada.

U tom trenutku u vodi je bilo dosta kupača kao i nekoliko kajaka i mnogi su se skamenili, očekujući da avion udari na plažu.

Ipak, prisebnošću pilota, tragedija je izbjegnuta. On je uspio da prinudno spusti avion na vodenu površinu i na taj način sačuva živote ljudi na plaži, a sam je tek lakše povrijeđen.

Inače, avion koji je pao bio je jurišni avion iz Drugog svjetskog rata “Gruman Avendžer” koji je trebalo da učestvuje na obližnjem aeromitingu.

Ovih aviona u voznom stanju je ostalo jako malo, između kojih je i primjerak koji je učestvovao u ovom incidentu.

Nije poznato koliko je avion oštećen tokom ovog prinudnog slijetanja, ali se ipak zna da mu je motor u jednom trenutku otkazao zbog čega je počeo da naglo gubi visinu.

(Blic)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Eto ga

11.05.2021 17:59

Pa gdje ce sa starom krntijom

ODGOVORITE
Name

Amerigo

11.05.2021 18:30

Elegantno i gospodski, avion su vec izvukli i nije mnogo ostecen. Pilot Amber je ok.

ODGOVORITE