Петровић: Развој Бијељине неће и не смије стати 

У наставку тематске сједнице Града Бијељина о реализацији капиталних пројеката на подручју Семберије градоначелник Љубиша Петровић истакао је  да упитност развоја Бијељине не постоји ни једне секунде, зато што је ријеч о пројектима  које финансира народ, а не било ко други.

Република Српска 11.05.2021 | 15:44
Петровић: Развој Бијељине неће и не смије стати 

"Одређени проблеми јављају се због тога што при реализацији одређених пројеката није вођено рачуна да их прати одговарајућа документација, као што је то био случај и са поплочавањем градског трга", поручио је Петровић.

„Све што је извођач радова урадио на одређеном објекту и  што је у складу са законским процедурама, наравно да ће Градска управа платити, али морају се поштовати законске процедуре, тендерска документација, а не да се ради наопачке", упозорио је Петровић и додао да Градска управа нема намјеру да гаси било које предузеће, али да се закон мора поштовати.

„Недопустиво је да неке послове збрзите пред изборе, не испоштујете процедуре и зато вам се накалеми вишак непредвиђених радова, који нису предвиђени буџетом. Е, то је онда проблем", подвукао је први човјек Бијељине.

Када је ријеч о реализацији пројеката из  споразума Мићић-Додик, Петровић  је оцијенио да је то искључиво политичка прича  између двије странке – СДСС и СНСД, што није добар концепт.

„Добар концепт је да Градска управа такве пројекте потписује са Владом Републике Српске, ко год био премијер, предсједник Републике Српске или сједио у Народној скупштини. То нису пројекти ни градоначелника, ни Владе, нити било којег политичара, већ искључиво народа који ће их и плаћати", прецизирао је Петровић.

Он је подсјетио да је Градска управа у претходном периоду предузела низ активности у погледу реализације одређених пројеката као што је изградња радионица у Техничкој школи „Михајло Пупин", Соколског дома  и Студентског центра.

„У реализацији пројекта Соколски дом непредвиђени радови у износу од 800.000 КМ биће предмет ревизије и  оно што струка утврди у вези са потрошеним износом,  извођачу радова биће  плаћено" , појаснио је градоначелник Бијељине и навео да се наставља и пројекат наводњавања у Семберији, а да се на изградњи Дринског насипа од 2014. године до данас ништа није урадило.

„Прво морате да се у вези с тим договорите с народом, па да онда идете у институционално рјешавање, а до сада се радило обрнуто, што је недопустиво", упозорио је Петровић.

Предсједник Скупштине Града Александар Ђурђевић демантовао је поједине одборнике опозиције да у Бијељину није уложена ни једна марка.

„66 милиона конвертибилних марака  стигло је у Бијељину. То је новац уложен у заштиту  од поплава, наводњавање,  парцеле за ауто-пут, помоћ за Соколски дом, предузећу `Водовод и канализација`, а притом не помињемо 300 милиона који ће бити уложени  у ауто-пут, као и бројне друге пројекте који су изграђени", рекао је Ђурђевић.

Он је рекао да се могу политички препуцавати, али по питању ствари које су важне за грађане Семберије, не смије нико себи дати тај  луксуз да их гледа политички.

"Требало би да ревидирамо споразум Мићић-Додик, јер имамо новог градоначелника и он има апсолутно право да каже да можда неки пројекат сада није приоритет, те да кандидује друге", закључио је Ђурђевић.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БАКЉАДА

11.05.2021 16:31

БИЈЕЉИНА ЈЕ НАЈГЛАВНИЈА РЕГИЈА У РЕПУБКИЦИ СРПСКОЈ,И НЕКИМА СМЕТА ЊЕН РАЗВОЈ.ЗА ТО СЕМБЕРЦИ СЛОЗИТЕ СЕ,РАЗВЈЈАЈТЕ СВОЈУ СРЕДИНУ И СВОЈ ГРАД,НЕ ДОЗВОЛИТЕ НИКОМ ДА СА ВАМА МАНИПУЛИСЕ И ДА ВАС СВАДЈА.ДУГО ЈЕ ГОДИНА СЕМБЕРИЈА РАДИЛА А ДРУГИ ИЗВЛАЦИЛИ ЈЕФТИНУ РОБУ И ОДДЕДЈИВАЛИ ЦИЈЕНУ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПЕОИЗВОДА КОЈИ СУ ОДХОВСРАЛИ КРУДЈЕНИМ ЦЕНТРИМА.ИМАТЕ САНСУ ДА ОД БИЈЕЉИНЕ НАПРСВИТЕНАЈБОЉЕ МЈЕСТО ЗА ЗИВОТ САМО ВАМ НЕДОСТАЈЕ СЛОГА.ЗАТО ЗАБОРАВИТЕ ПОЛИТИЦКЕ ПОДЈЕЛЕ,РАДИТЕ ЗА ДИБРОБИТ СВОЈЕ ДЈЕЦЕ ДА ОСТАНУ ТУ ГДЈЕ МОГУ ДА ЗИВЕ,РАДЕ И СКОЛУЈУ СЕ.НИГДЈЕ ИМ НЕЦЕ БИТИ БОЉЕ НЕГО ТУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

11.05.2021 21:13

Петровицу , Врати стоје мицо мициц оплацкао од народа И Бијељини бице нај нај град у РС БиХ

ОДГОВОРИТЕ