Petrović: Razvoj Bijeljine neće i ne smije stati 

U nastavku tematske sjednice Grada Bijeljina o realizaciji kapitalnih projekata na području Semberije gradonačelnik Ljubiša Petrović istakao je  da upitnost razvoja Bijeljine ne postoji ni jedne sekunde, zato što je riječ o projektima  koje finansira narod, a ne bilo ko drugi.

Republika Srpska 11.05.2021 | 15:44
Petrović: Razvoj Bijeljine neće i ne smije stati 

"Određeni problemi javljaju se zbog toga što pri realizaciji određenih projekata nije vođeno računa da ih prati odgovarajuća dokumentacija, kao što je to bio slučaj i sa popločavanjem gradskog trga", poručio je Petrović.

„Sve što je izvođač radova uradio na određenom objektu i  što je u skladu sa zakonskim procedurama, naravno da će Gradska uprava platiti, ali moraju se poštovati zakonske procedure, tenderska dokumentacija, a ne da se radi naopačke", upozorio je Petrović i dodao da Gradska uprava nema namjeru da gasi bilo koje preduzeće, ali da se zakon mora poštovati.

„Nedopustivo je da neke poslove zbrzite pred izbore, ne ispoštujete procedure i zato vam se nakalemi višak nepredviđenih radova, koji nisu predviđeni budžetom. E, to je onda problem", podvukao je prvi čovjek Bijeljine.

Кada je riječ o realizaciji projekata iz  sporazuma Mićić-Dodik, Petrović  je ocijenio da je to isključivo politička priča  između dvije stranke – SDSS i SNSD, što nije dobar koncept.

„Dobar koncept je da Gradska uprava takve projekte potpisuje sa Vladom Republike Srpske, ko god bio premijer, predsjednik Republike Srpske ili sjedio u Narodnoj skupštini. To nisu projekti ni gradonačelnika, ni Vlade, niti bilo kojeg političara, već isključivo naroda koji će ih i plaćati", precizirao je Petrović.

On je podsjetio da je Gradska uprava u prethodnom periodu preduzela niz aktivnosti u pogledu realizacije određenih projekata kao što je izgradnja radionica u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin", Sokolskog doma  i Studentskog centra.

„U realizaciji projekta Sokolski dom nepredviđeni radovi u iznosu od 800.000 КM biće predmet revizije i  ono što struka utvrdi u vezi sa potrošenim iznosom,  izvođaču radova biće  plaćeno" , pojasnio je gradonačelnik Bijeljine i naveo da se nastavlja i projekat navodnjavanja u Semberiji, a da se na izgradnji Drinskog nasipa od 2014. godine do danas ništa nije uradilo.

„Prvo morate da se u vezi s tim dogovorite s narodom, pa da onda idete u institucionalno rješavanje, a do sada se radilo obrnuto, što je nedopustivo", upozorio je Petrović.

Predsjednik Skupštine Grada Aleksandar Đurđević demantovao je pojedine odbornike opozicije da u Bijeljinu nije uložena ni jedna marka.

„66 miliona konvertibilnih maraka  stiglo je u Bijeljinu. To je novac uložen u zaštitu  od poplava, navodnjavanje,  parcele za auto-put, pomoć za Sokolski dom, preduzeću `Vodovod i kanalizacija`, a pritom ne pominjemo 300 miliona koji će biti uloženi  u auto-put, kao i brojne druge projekte koji su izgrađeni", rekao je Đurđević.

On je rekao da se mogu politički prepucavati, ali po pitanju stvari koje su važne za građane Semberije, ne smije niko sebi dati taj  luksuz da ih gleda politički.

"Trebalo bi da revidiramo sporazum Mićić-Dodik, jer imamo novog gradonačelnika i on ima apsolutno pravo da kaže da možda neki projekat sada nije prioritet, te da kandiduje druge", zaključio je Đurđević.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

BAKLJADA

11.05.2021 14:31

BIJELJINA JE NAJGLAVNIJA REGIJA U REPUBKICI SRPSKOJ,I NEKIMA SMETA NJEN RAZVOJ.ZA TO SEMBERCI SLOZITE SE,RAZVJJAJTE SVOJU SREDINU I SVOJ GRAD,NE DOZVOLITE NIKOM DA SA VAMA MANIPULISE I DA VAS SVADJA.DUGO JE GODINA SEMBERIJA RADILA A DRUGI IZVLACILI JEFTINU ROBU I ODDEDJIVALI CIJENU POLJOPRIVREDNIH PEOIZVODA KOJI SU ODHOVSRALI KRUDJENIM CENTRIMA.IMATE SANSU DA OD BIJELJINE NAPRSVITENAJBOLJE MJESTO ZA ZIVOT SAMO VAM NEDOSTAJE SLOGA.ZATO ZABORAVITE POLITICKE PODJELE,RADITE ZA DIBROBIT SVOJE DJECE DA OSTANU TU GDJE MOGU DA ZIVE,RADE I SKOLUJU SE.NIGDJE IM NECE BITI BOLJE NEGO TU.

ODGOVORITE
Name

Galeb

11.05.2021 19:13

Petrovicu , Vrati stoje mico micic oplackao od naroda I Bijeljini bice naj naj grad u RS BiH

ODGOVORITE