Моззарт помаже Костајници након земљотреса

Пред сам крај прошле године Костајницу је погодио је снажан земљотрес са епицентром у Хрватској. Огромну штету, коју су тада претрпјели, становници ове мале пограничне општине и данас санирају. Између осталог, потрес је оштетио објекат Средњошколског центра, па је уништен и комплетан рачунарски кабинет. Како би помогли да превазићу тешке тренутке, компанија Моззарт донирала им је рачунаре.

Република Српска 11.05.2021 | 15:34
Моззарт помаже Костајници након земљотреса

У овој школи свједоче да су били у шоку када су видјели у каквом су стању објекат након земљотреса. Штета је била толика да су одмах схватили да неће моћи сами да санирају објекат, а посебно да обнове рачунарски кабинет. 

- Били смо вођени информацијом да се Моззарт свакодневно бави хуманитарним радом и помаже у свим сферама, не бирајући ни нацију, ни установе и да су по томе већ познати широм БиХ. Захваљујући хуманости ове компаније, наши ученици сада имају у потпуности обновљен рачунарски кабинет- каже директорка Средњошколског центра Костајница, Јелена Јаћимовић Јањетовић. 
Новоопремљени рачунарски кабинет се налази на другом спрату који је тренутно затворен јер нису санирана оштећења у објекту. До почетка нове школске године и то ће бити завршено, па ће ученици моћи да користе кабинет који им је Моззарт опремио. 


Ова школа, осим за смјерове здравство и саобраћај, образује ђаке у струкама машинство и обрада метала, као и електротехника- који ће највише да користе ове рачунаре. Ова два смјера имају велики број стручних предмета и практичну наставу на рачунарима. Компјутери ће добро доћи и ученицима који упишу нови смјер- техничар мултимедије који ће бити уведен на јесен. 

Из Моззарта поручују да је једна од њихових мисија управо улагање у образовање.

-Тешка ситуација у којој се нашла општина Костајница све нас је ујединила у жељи да им помогнемо да што прије санирају штету проузроковану земљотресом. Увијек смо ту да донацијама пружимо подршку, а сматрамо да је улагање у младе и њихово образовање наш највећи ресурс за будућност- каже менаџер корпоративних комуникација Моззарта, Марија Раниловић.

Подсјетимо, 29. децембра прошле године разорни земљотрес у Хрватској оставио је велике посљедице у општинама Костајница и Козарска Дубица. Помоћ им од тада стиже са свих страна, а санација и даље траје. 

(БН)

 

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ј. С. Бацх

11.05.2021 15:58

Позивам и колегу Лудвика ван Додика и његов оркестар "Влада РС" да несебично подрже ову хуманитарну акцију.

ОДГОВОРИТЕ