Mozzart pomaže Kostajnici nakon zemljotresa

Pred sam kraj prošle godine Kostajnicu je pogodio je snažan zemljotres sa epicentrom u Hrvatskoj. Ogromnu štetu, koju su tada pretrpjeli, stanovnici ove male pogranične opštine i danas saniraju. Između ostalog, potres je oštetio objekat Srednjoškolskog centra, pa je uništen i kompletan računarski kabinet. Kako bi pomogli da prevaziću teške trenutke, kompanija Mozzart donirala im je računare.

Republika Srpska 11.05.2021 | 15:34
Mozzart pomaže Kostajnici nakon zemljotresa

U ovoj školi svjedoče da su bili u šoku kada su vidjeli u kakvom su stanju objekat nakon zemljotresa. Šteta je bila tolika da su odmah shvatili da neće moći sami da saniraju objekat, a posebno da obnove računarski kabinet. 

- Bili smo vođeni informacijom da se Mozzart svakodnevno bavi humanitarnim radom i pomaže u svim sferama, ne birajući ni naciju, ni ustanove i da su po tome već poznati širom BiH. Zahvaljujući humanosti ove kompanije, naši učenici sada imaju u potpunosti obnovljen računarski kabinet- kaže direktorka Srednjoškolskog centra Kostajnica, Jelena Jaćimović Janjetović. 
Novoopremljeni računarski kabinet se nalazi na drugom spratu koji je trenutno zatvoren jer nisu sanirana oštećenja u objektu. Do početka nove školske godine i to će biti završeno, pa će učenici moći da koriste kabinet koji im je Mozzart opremio. 


Ova škola, osim za smjerove zdravstvo i saobraćaj, obrazuje đake u strukama mašinstvo i obrada metala, kao i elektrotehnika- koji će najviše da koriste ove računare. Ova dva smjera imaju veliki broj stručnih predmeta i praktičnu nastavu na računarima. Kompjuteri će dobro doći i učenicima koji upišu novi smjer- tehničar multimedije koji će biti uveden na jesen. 

Iz Mozzarta poručuju da je jedna od njihovih misija upravo ulaganje u obrazovanje.

-Teška situacija u kojoj se našla opština Kostajnica sve nas je ujedinila u želji da im pomognemo da što prije saniraju štetu prouzrokovanu zemljotresom. Uvijek smo tu da donacijama pružimo podršku, a smatramo da je ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje naš najveći resurs za budućnost- kaže menadžer korporativnih komunikacija Mozzarta, Marija Ranilović.

Podsjetimo, 29. decembra prošle godine razorni zemljotres u Hrvatskoj ostavio je velike posljedice u opštinama Kostajnica i Kozarska Dubica. Pomoć im od tada stiže sa svih strana, a sanacija i dalje traje. 

(BN)

 

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

J. S. Bach

11.05.2021 15:58

Pozivam i kolegu Ludvika van Dodika i njegov orkestar "Vlada RS" da nesebično podrže ovu humanitarnu akciju.

ODGOVORITE