Објавити уговор са СПЦ и да се нађе пред посланицима!

Предсједник Црне Горе Мило Ðукановић сматра да садржај Темељног уговора са СПЦ треба јавно објавити и да тај документ треба да се нађе пред посланицима.

Република Српска 11.05.2021 | 07:37
Објавити уговор са СПЦ и да се нађе пред посланицима!

Ðукановић је у изјави за портал ЦдМ оцијенио да је важно обавезати Владу премијера Здравка Кривокапића да уговор ни у једном сегменту не буде на штету националних интереса Црне Горе.

Осврћући се на наводе да Темељни уговор са Римокатоличком црквом није објављиван док није ступио на снагу, Ðукановић тврди да то није тачно и да је тај уговор био достављен посланицима прије него што су се изјашњавали о његовој ратификацији.

– Сем тога, различита је позиција СПЦ и Римокатоличке цркве у нашој земљи – рекао је Ðукановић.

Он сматра да би Темељни уговор са СПЦ требало размотрити у парламенту.

– Без обзира што се не ради о међудржавном уговору, имајући у виду његов значај за државу Црну Гору, а такође и на укупне односе са државом Србијом, сматрам да би било веома значајно да се нађе на агенди највишег законодавног тијела – рекао је Ðукановић.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пељески Мост

11.05.2021 09:43

Национални интереси Црне Горе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Друг Ђукановић

11.05.2021 10:15

Љуби скуте том Кривокапићу јер си опстао на свом мјесту иако си изгубио власт. Твоја нема више значаја никаквог али једино жалосно што те оставише да серен’аш а ти и брат ти опљачкали своју земљу. Битанго и ти причаш о Српској Православној Цркви срам да те буде. Ако те нове власти не затворе и имовину врате ЦГ онда да им скуте љубиш доживотно. Већег шверцера и лопова Балкан није имао а ни Европа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Интелектуалац

11.05.2021 16:44

Па ако се нема ста крити онда нема разлога да се уговор јавно не објави. Са друге стране, ако има неких сумњивих стварцица онда це законодавци засигурно уговор и даље скривати од оцију других....

ОДГОВОРИТЕ