Objaviti ugovor sa SPC i da se nađe pred poslanicima!

Predsjednik Crne Gore Milo Ðukanović smatra da sadržaj Temeljnog ugovora sa SPC treba javno objaviti i da taj dokument treba da se nađe pred poslanicima.

Republika Srpska 11.05.2021 | 07:37
Objaviti ugovor sa SPC i da se nađe pred poslanicima!

Ðukanović je u izjavi za portal CdM ocijenio da je važno obavezati Vladu premijera Zdravka Krivokapića da ugovor ni u jednom segmentu ne bude na štetu nacionalnih interesa Crne Gore.

Osvrćući se na navode da Temeljni ugovor sa Rimokatoličkom crkvom nije objavljivan dok nije stupio na snagu, Ðukanović tvrdi da to nije tačno i da je taj ugovor bio dostavljen poslanicima prije nego što su se izjašnjavali o njegovoj ratifikaciji.

– Sem toga, različita je pozicija SPC i Rimokatoličke crkve u našoj zemlji – rekao je Ðukanović.

On smatra da bi Temeljni ugovor sa SPC trebalo razmotriti u parlamentu.

– Bez obzira što se ne radi o međudržavnom ugovoru, imajući u vidu njegov značaj za državu Crnu Goru, a takođe i na ukupne odnose sa državom Srbijom, smatram da bi bilo veoma značajno da se nađe na agendi najvišeg zakonodavnog tijela – rekao je Ðukanović.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Peljeski Most

11.05.2021 09:43

Nacionalni interesi Crne Gore?

ODGOVORITE
Name

Друг Ђукановић

11.05.2021 10:15

Љуби скуте том Кривокапићу јер си опстао на свом мјесту иако си изгубио власт. Твоја нема више значаја никаквог али једино жалосно што те оставише да серен’аш а ти и брат ти опљачкали своју земљу. Битанго и ти причаш о Српској Православној Цркви срам да те буде. Ако те нове власти не затворе и имовину врате ЦГ онда да им скуте љубиш доживотно. Већег шверцера и лопова Балкан није имао а ни Европа.

ODGOVORITE
Name

Intelektualac

11.05.2021 16:44

Pa ako se nema sta kriti onda nema razloga da se ugovor javno ne objavi. Sa druge strane, ako ima nekih sumnjivih stvarcica onda ce zakonodavci zasigurno ugovor i dalje skrivati od ociju drugih....

ODGOVORITE