Израел узвратио Хамасу: Ракетиран појас Газе

Сукоби који су избили између израелске војске и Палестинаца на Храмовној гори у Јерусалиму добили су нову, насилнију димензију. Пошто је истекло време за ултиматум Хамаса да ће напасти уколико се израелске снаге безбедности не повуку, огласиле се сирене и ракете су пале у предграђе Јерусалима. Према подацима Палестинског Црвеног полумесеца, 334 Палестинца повређено у нередима.

Свијет 10.05.2021 | 20:30
Израел узвратио Хамасу: Ракетиран појас Газе

Девет Палестинаца, укључујући троје дјеце, убијено је у Појасу Газе, саопштило је Министарство здравља Палестине.

Како преноси "Јерусалем пост", међу убијеним члановима Хамаса је и један од команданата, који је био циљ израелске војске.

"Тијела девет шехида, међу којима и троје дјеце, као и још неколико рањених особа, довезени су у болницу Беит Ханоун у сјеверном појасу Газе", саопштио је портпарол Министарства Асхраф ал-Qудра.

Иако званичници нису дали детаље о томе како су људи убијени и рањени, постоје извештаји о израелским нападима на Палестине у појасу Газе.

Раније током дана, палестинске групе ракетирале су израелске локације као одговор на наставак израелске агресије на џамију Ал-Акса и исељавање палестинских породица из насеља Шеик Јарах у окупираном источном Ал-Кудсу (Јерусалиму).

Палестински Црвени полумјесец саопштио је да је број повријеђених у интервенцији израелских снага против Палестинаца у комплексу Ал-Аксе у окупираном Ал-Кудсу повећан на 330.

(БН/Агенције)

 

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Хе Хе

10.05.2021 20:29

Ми у БИХ смо нај сличнији тамо њима, али ето , ми живимо у миру и толеранцији. Да их није ко завадио, Британски Шпијуни, ко ли већ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.05.2021 21:30

Измисљени богови,ето ко