Izrael uzvratio Hamasu: Raketiran pojas Gaze

Sukobi koji su izbili između izraelske vojske i Palestinaca na Hramovnoj gori u Jerusalimu dobili su novu, nasilniju dimenziju. Pošto je isteklo vreme za ultimatum Hamasa da će napasti ukoliko se izraelske snage bezbednosti ne povuku, oglasile se sirene i rakete su pale u predgrađe Jerusalima. Prema podacima Palestinskog Crvenog polumeseca, 334 Palestinca povređeno u neredima.

Svijet 10.05.2021 | 20:30
Izrael uzvratio Hamasu: Raketiran pojas Gaze

Devet Palestinaca, uključujući troje djece, ubijeno je u Pojasu Gaze, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Palestine.

Kako prenosi "Jerusalem post", među ubijenim članovima Hamasa je i jedan od komandanata, koji je bio cilj izraelske vojske.

"Tijela devet šehida, među kojima i troje djece, kao i još nekoliko ranjenih osoba, dovezeni su u bolnicu Beit Hanoun u sjevernom pojasu Gaze", saopštio je portparol Ministarstva Ashraf al-Qudra.

Iako zvaničnici nisu dali detalje o tome kako su ljudi ubijeni i ranjeni, postoje izveštaji o izraelskim napadima na Palestine u pojasu Gaze.

Ranije tokom dana, palestinske grupe raketirale su izraelske lokacije kao odgovor na nastavak izraelske agresije na džamiju Al-Aksa i iseljavanje palestinskih porodica iz naselja Šeik Jarah u okupiranom istočnom Al-Kudsu (Jerusalimu).

Palestinski Crveni polumjesec saopštio je da je broj povrijeđenih u intervenciji izraelskih snaga protiv Palestinaca u kompleksu Al-Akse u okupiranom Al-Kudsu povećan na 330.

(BN/Agencije)

 

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

He He

10.05.2021 20:29

Mi u BIH smo naj sličniji tamo njima, ali eto , mi živimo u miru i toleranciji. Da ih nije ko zavadio, Britanski Špijuni, ko li već ?

ODGOVORITE
Name

Re

10.05.2021 21:30

Izmisljeni bogovi,eto ko