"Стеко центар" запослиће још 100 радника

Фирма “Стеко центар” из Бијељине, која се бави производњом дрвених и монтажних објеката, примјер је доброг пословања, чак и у овако тешким условима. Ово извозно оријентисано предузеће које тренутно запошљава више од 100 радника, данас је посјетио градоначелник Бијељине. 

Република Српска 10.05.2021 | 17:49
"Стеко центар" запослиће још 100 радника

Освајајући нове технологије и улажући у производњу, фирма “Стеко центар” која је стационирана у Којчиновцу код Бијељине, шири и своје извозно тржиште. Поред већ постојећих производних погона, у плану је ново проширење гдје ће бити запослено још око 100 људи. 

“Тај производни погон ће бити дупло већег капацитета у односу на постојећи. Ми ћемо са новим капацитетима бити у стању да изградимо за једну годину толико квадрата животног простора, као што има један град Бијељина”, каже директор фирме “Стеко центар”, Миленко Стевановић.

Привреда не трпи чекање, па је задатак Градске управе да обезбиједи све неопходне дозволе у што краћем року, рекао је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић. У плану су дугорочна улагања и стварање индустријске зоне, долазак страних инвеститора, те стварање нових радних мјеста за жене, додао је.

“Обавеза градске управе је да обезбиједи локацију за такав један објекат, као и да обезбиједи локацију за просторије народне кухиње, а господин Стевановић и фирма `Стеко центар`, као друштвено одговорна компанија би дијелила преко 150 оброка на дневном нивоу”, појаснио је градоначелник.

Уговори са иностраним купцима се свакодневно склапају, па је тако било и током градоначелникове посјете.

“Ми у Холандији имамо велики проблем, а то је мањак кућа. Нашој земљи је потребно више од милион кућа у наредних 10 година. Ја сам кренуо у потрагу за предузећем које може да одговори том задатку. Двије године сарађујем са `Стеко центром`, имају добру цијену, понуду, а прије свега висок квалитет”, каже пословни партнер из Холандије, Тајс Разберген.

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је истакао да је сама квадратура простора фирме коју је посјетио импозантна, те да је уз то примјетно и задовољство радника уз одличне услове за рад и завидну радну атмосферу.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

А плата

10.05.2021 18:52

Колика је, зна ли неко?

ОДГОВОРИТЕ