"Steko centar" zaposliće još 100 radnika

Firma “Steko centar” iz Bijeljine, koja se bavi proizvodnjom drvenih i montažnih objekata, primjer je dobrog poslovanja, čak i u ovako teškim uslovima. Ovo izvozno orijentisano preduzeće koje trenutno zapošljava više od 100 radnika, danas je posjetio gradonačelnik Bijeljine. 

Republika Srpska 10.05.2021 | 17:49
"Steko centar" zaposliće još 100 radnika

Osvajajući nove tehnologije i ulažući u proizvodnju, firma “Steko centar” koja je stacionirana u Kojčinovcu kod Bijeljine, širi i svoje izvozno tržište. Pored već postojećih proizvodnih pogona, u planu je novo proširenje gdje će biti zaposleno još oko 100 ljudi. 

“Taj proizvodni pogon će biti duplo većeg kapaciteta u odnosu na postojeći. Mi ćemo sa novim kapacitetima biti u stanju da izgradimo za jednu godinu toliko kvadrata životnog prostora, kao što ima jedan grad Bijeljina”, kaže direktor firme “Steko centar”, Milenko Stevanović.

Privreda ne trpi čekanje, pa je zadatak Gradske uprave da obezbijedi sve neophodne dozvole u što kraćem roku, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović. U planu su dugoročna ulaganja i stvaranje industrijske zone, dolazak stranih investitora, te stvaranje novih radnih mjesta za žene, dodao je.

“Obaveza gradske uprave je da obezbijedi lokaciju za takav jedan objekat, kao i da obezbijedi lokaciju za prostorije narodne kuhinje, a gospodin Stevanović i firma `Steko centar`, kao društveno odgovorna kompanija bi dijelila preko 150 obroka na dnevnom nivou”, pojasnio je gradonačelnik.

Ugovori sa inostranim kupcima se svakodnevno sklapaju, pa je tako bilo i tokom gradonačelnikove posjete.

“Mi u Holandiji imamo veliki problem, a to je manjak kuća. Našoj zemlji je potrebno više od milion kuća u narednih 10 godina. Ja sam krenuo u potragu za preduzećem koje može da odgovori tom zadatku. Dvije godine sarađujem sa `Steko centrom`, imaju dobru cijenu, ponudu, a prije svega visok kvalitet”, kaže poslovni partner iz Holandije, Tajs Razbergen.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je istakao da je sama kvadratura prostora firme koju je posjetio impozantna, te da je uz to primjetno i zadovoljstvo radnika uz odlične uslove za rad i zavidnu radnu atmosferu.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

A plata

10.05.2021 18:52

Kolika je, zna li neko?

ODGOVORITE