У Брчком помен убијеној породици Исаиловић

На Тргу младих у Брчком служен је парастос, прислужене свијеће и положено цвијеће поводом обиљежавања 27 година од страдања четири члана породице Исаиловић усљед гранатирања овог града које је извршено са положаја муслиманско-хрватских јединица.

Република Српска 10.05.2021 | 15:45
У Брчком помен убијеној породици Исаиловић

Пројектил разорне моћи испаљен у цјелодневном гранатирању центра града 10. маја 1994. године, када је Брчко било мјесто засиједања Народне Скупштине Републике Српске, убио је комплетну породицу Исаиловић.

- На овом мјесту, на овом горе прозору страдала је једна породица Исаиловић. Тог дана страдали су шездесетдвогодишњи Божо, његова двадесетседмогодишња снаја Свјетлана, која је била у осмом мјесецу трудноће и трогодишња унука Божана, сјећа се Обрен Марковић, комшија и пријатељ породице. 

- Сјећања су таква каква јесу. Нико да открије кривце. Живјети се мора. Једна је фамилија укинута, никога нема , са сјетом прича рођак породице Исаиловић, Радивоје Исаиловић. 

Предсједник Удружења породица погинулих бораца из Брчког Јован Пудић навео је да су безуспјешни били и захтјеви Удружења за постављање спомен-плоче на мјесто погибије Исаиловића.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Срамно

10.05.2021 16:28

Да су Срби гранатирали Брчко знала би цијела међ. Заједница а овако ником ништа. Па ни плочу немозес поставити јер те Србине и данас много воле Муслимани и Хрвати. Зато увијек само Република Српска и Србија. Све друго је ћорак.

ОДГОВОРИТЕ