U Brčkom pomen ubijenoj porodici Isailović

Na Trgu mladih u Brčkom služen je parastos, prislužene svijeće i položeno cvijeće povodom obilježavanja 27 godina od stradanja četiri člana porodice Isailović usljed granatiranja ovog grada koje je izvršeno sa položaja muslimansko-hrvatskih jedinica.

Republika Srpska 10.05.2021 | 15:45
U Brčkom pomen ubijenoj porodici Isailović

Projektil razorne moći ispaljen u cjelodnevnom granatiranju centra grada 10. maja 1994. godine, kada je Brčko bilo mjesto zasijedanja Narodne Skupštine Republike Srpske, ubio je kompletnu porodicu Isailović.

- Na ovom mjestu, na ovom gore prozoru stradala je jedna porodica Isailović. Tog dana stradali su šezdesetdvogodišnji Božo, njegova dvadesetsedmogodišnja snaja Svjetlana, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće i trogodišnja unuka Božana, sjeća se Obren Marković, komšija i prijatelj porodice. 

- Sjećanja su takva kakva jesu. Niko da otkrije krivce. Živjeti se mora. Jedna je familija ukinuta, nikoga nema , sa sjetom priča rođak porodice Isailović, Radivoje Isailović. 

Predsjednik Udruženja porodica poginulih boraca iz Brčkog Jovan Pudić naveo je da su bezuspješni bili i zahtjevi Udruženja za postavljanje spomen-ploče na mjesto pogibije Isailovića.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Sramno

10.05.2021 16:28

Da su Srbi granatirali Brčko znala bi cijela međ. Zajednica a ovako nikom ništa. Pa ni ploču nemozes postaviti jer te Srbine i danas mnogo vole Muslimani i Hrvati. Zato uvijek samo Republika Srpska i Srbija. Sve drugo je ćorak.

ODGOVORITE