Љекари грешком убризгали шест доза вакцине "Фајзер"

Једној 23-годишњој дјевојци у Италији грешком је приликом вакцинације убризгано шест, умјесто једне дозе лијека "Фајзер", а послије превентивног боравка у болници пуштена је кући, пише лист "Ла Национе".

Свијет 10.05.2021 | 13:52
Љекари грешком убризгали шест доза вакцине "Фајзер"

Дјевојка, која је вакцинисана у граду Маса Карара, у регији Тоскана, примијетила је “само узбуну” међу особљем, а онда јој је речено и шта се десило.

Превентивно је смјештена у болницу гдје јој је током посматрања даван такипирин. Дјевојка је имала главобољу и ни један други проблем, а послије 24 сата је отпуштена из болнице.

Мушкарцу који је давао вакцину испразнио је цијелу флашицу лијека, значи шест доза, а када је схватио шта је урадио, како пише лист, позлило му је.

Ријеч је о грешци и ретком случају у досадашњој пракси. Лист подсјећа да је нешто слично забиљежено раније у Њемачкој, али је тада дата четворостука количина лијека.

Произвођач вакцине “Фајзер” је у фази истраживања, да би утврдили ефекте евентуалног предозирања, користио само четири дозе приликом вакцинације једне особе.

Вакцинацију у Италији проводи медицинско особље, укључујући и завршене студенте медицине који још нису запослени.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Награда...

10.05.2021 12:38

добице јос награду од Фајзера, посто је греском изврсио нови експеримент на људској особи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб

10.05.2021 13:10

Тест прошао, пацијенту како буде...

ОДГОВОРИТЕ
Name

коле

10.05.2021 19:17

Ма каква грешка. то је експеримент ако једна доза држи шест мјесеци имунитет значи овако износи 36 мјесеци,сада док се то мало на научној бази размотри и послије ће да усвоје ,тако да ће сваки појединац да прими дозу као за коња или ти бика

ОДГОВОРИТЕ