Стотине садница за зеленији и љепши Србац

У оквиру реализације Пројекта интегрисаног локалног развоја (ИЛДП)  којег заједнички финансирају Влада Швајцарске и УНДП  Босне и Херцеговине, у Српцу је почела садња  нових  300 садница  дрвећа.

Република Српска 09.05.2021 | 15:52
Стотине садница за зеленији и љепши Србац

Ради се о 100 садница „Јуниперус-хиберница“, 30 садница јавора и 170 садница црног бора, које је донирао ИЛДП. 
Дио садница ће се засадити у ширем подручју града, а један дио ће  се наћи  у  свим двориштима  централних и подручних школа на подручју општине.

„Ово је резултат потписивања  Иницијативе  за зеленију и одрживу будућност“ коју су потписали начелник општине Србац Млађан Драгосављевић и шеф  бањалучке Канцеларије УНДП  БиХ Горан Вукмир са циљем смањења  утицаја и прилагодјавање климатским промјенама, те смањења  ризика  од природних катастрофа“,  каже начелник Одјељења за привреду, водопривреду и комуналну дјелатност Марко Михољчић.

Општина Србац се обавезала да ће сваке године засадити најмање 700 садница разног дрвећа, а ове године биће засадјено хиљаду садница.  Прошле године засадјено је 200 садница тује и преко 400 садница јавора, храста, трешње, јабуке, брезе и других врста дрвећа. 

Према ријечима Горана  Вукмира,  захваљујући  ИЛДП-у  и подршци  Владе Швајцарске и УНДП-а,  овим програмом у Босни и Херцеговини  прошле године  засађено  је 10.000 садница, док се ове године очекује  да ће ова цифра достићи око 40 хиљада садница. 

(БН/С.К)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

АЛЕКСАНДАР ЛАЈИЦ - СРБАЦ

09.05.2021 14:42

Једна од позитивнијих прица у опстини Србац, јесте онај Ц.Е.З.А.Р. . Мозда и једино удрузење на подруцју опстине, које окупља дјецу и младе, а да није битно да је неко припадник неке странке (мислим на то да постоје подјеле и на младе СД, младе ПДП и тако свака странка). То води мислим цура ту са опстине Тања Сњегота, ако се не варам. Не познајем је. Треба ту у то све, рад и остало посвецен бити, вријеме, труд итд. . Није то уопсте лако, како би многи помислили (радити са дјецом). Није свако за тога. То је онако, једна од ријетких позитивних прица. Свака цаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

09.05.2021 14:52

Ако вам то виде из српски шума сасјеће их без обзира што су мале велике су већ сасјекли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

09.05.2021 17:44

Која је ово брука. Нису се сјетили или нису имали од чега сами купити саднице, као да су оне милион марака, него чекају донацију. Али зато су увијек спремни за сликање и позирање. То је како сада воле рећи "ин". Само се сликај и објављуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мен

09.05.2021 23:50

Биједа ста реци,нама је судјено да нестанемо са ових простора.

ОДГОВОРИТЕ