Петровић честитао Дан побједе над фашизмом

Поводом Дана побједе над фашизмом, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је упутио честитику грађанима.

Република Српска 09.05.2021 | 10:32
Петровић честитао Дан побједе над фашизмом

Градоначелник Петровић честитао је 76. годишњицу побједе над највећим злом које је задесило човјечанство, као и Дан Европе који се обиљежава истог дана.

"Семберија је у четири ратне године показала своје слободарство и поднијела бројне жртве. Данас се с поштовањем сјећамо хероја борбе за слободу, мир и људско достојанство и суграђана настрадалих у злочинима фашиста и њихових локалних сарадника", рекао је Петровић.

Он је истакао да су фашизам и нацизам тада званично побијеђени, али да борба против те идеологије зла траје и данас.

"Градећи локалну заједницу у којој се поштују права и различитости свих људи и заједница, Град Бијељина јасно показује да је на правој страни историје и на страни побједника, али и мјесто на којем се цијене најбоље европске вриједности. Нека нам и ова годишњица велике побједе буде подсјетник да нема дилеме између слободе и ропства", рекао је Петовић на крају честитке повидим Дана побједе над фашизмом.

БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Стоп Фасистима

09.05.2021 08:52

Фасизам је странацко запосљавање,фасизам је наплата рекета пореских инспектора обицним људима који имају неку радњу или тезгу,фасизам су намјестени тендери,фасизам је када добри студенти гледају ове са приватних факултета са купљеним дипломама како без конкурса добијају запослење.

ОДГОВОРИТЕ