Petrović čestitao Dan pobjede nad fašizmom

Povodom Dana pobjede nad fašizmom, gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je uputio čestitiku građanima.

Republika Srpska 09.05.2021 | 10:32
Petrović čestitao Dan pobjede nad fašizmom

Gradonačelnik Petrović čestitao je 76. godišnjicu pobjede nad najvećim zlom koje je zadesilo čovječanstvo, kao i Dan Evrope koji se obilježava istog dana.

"Semberija je u četiri ratne godine pokazala svoje slobodarstvo i podnijela brojne žrtve. Danas se s poštovanjem sjećamo heroja borbe za slobodu, mir i ljudsko dostojanstvo i sugrađana nastradalih u zločinima fašista i njihovih lokalnih saradnika", rekao je Petrović.

On je istakao da su fašizam i nacizam tada zvanično pobijeđeni, ali da borba protiv te ideologije zla traje i danas.

"Gradeći lokalnu zajednicu u kojoj se poštuju prava i različitosti svih ljudi i zajednica, Grad Bijeljina jasno pokazuje da je na pravoj strani istorije i na strani pobjednika, ali i mjesto na kojem se cijene najbolje evropske vrijednosti. Neka nam i ova godišnjica velike pobjede bude podsjetnik da nema dileme između slobode i ropstva", rekao je Petović na kraju čestitke povidim Dana pobjede nad fašizmom.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Stop Fasistima

09.05.2021 08:52

Fasizam je stranacko zaposljavanje,fasizam je naplata reketa poreskih inspektora obicnim ljudima koji imaju neku radnju ili tezgu,fasizam su namjesteni tenderi,fasizam je kada dobri studenti gledaju ove sa privatnih fakulteta sa kupljenim diplomama kako bez konkursa dobijaju zaposlenje.

ODGOVORITE