Посљедња оштра реторика није за очување Српске него СНСД-а

- Јавности Републике Српске данас је потпуно јасно да посљедња заоштрена реторика од стране лидера СНСД није усмјерена на очување Републике Српске, него очување СНСД, тврди Тривићева.

Република Српска 09.05.2021 | 09:41
Посљедња оштра реторика није за очување Српске него СНСД-а

Разговор између Републике Српске и Федерације БиХ о могућим рјешењима за Босну и Херцеговину завршен је и прије него је почео, бар ако је судити по ставовима већине политичких партија у оба ентитета.

Осим владајућих странака у Републици Српској, Иницијативу за разговор о могућим рјешењима за БиХ, о којој ће за пар дана расправљати у парламенту Српске, за сада евентулно подржава још ХДЗ БиХ.

Опозиција из Српске је већ најавила да нема намјеру да подржи наведену Иницијативу јер је сматрају „фарсом и покушајем скретања пажње са економских и других проблема у Српској“.

Иницијатива није добила зелено свјетло ни код бошњачких странака које су је протеклих дана махом критиковале.

Посланица ПДП Јелена Тривић, такође, вјерује да је Иницијатива већ на самом почетку осуђена на фијаско.

Она, међутим, сматра да циљ Иницијативе није ни био разговор између Српске и ФБиХ већ „популизам“.

– Петнаест година од обећаног референдума о независности Републике Српске учи нас да су последње најаве од стране лидера СНСД, такође, пука политичка, односно политикантска обећања, испуњена јаком реториком, али исто тако слабом и никаквом активношћу на испуњењу ових обећања. У немогућности да понуди народу Републике Српске довољно резултата на пољу животног стандарда, СНСД се користи политичким дјеловањем које јој је истини за вољу некада доносило политичку корист – истиче Тривићева у изјави порталу Српскаинфо.

Она додаје да је јавности Републике Српске данас потпуно јасно да посљедња заоштрена реторика од стране лидера СНСД није усмјерена на очување Републике Српске, него очување СНСД.

Тривићева истиче да Републику Српску треба чувати и бранити на начин који би њеном народу омогућио бољи економски стандард, више прилика за посао, политиком која би понудила нешто конкретно и створила перспективу народу да остаје на својим вјековним огњиштима.

– Испразна политика јаких ријечи и никаквих или скормних дјела је већ виђена, нарочито од стране лидера СНСД. Осим никад проведеног референдума о независности Српске, треба подсјетити да је власт усвајала и закључке у Народној скупштини, између осталог о изласку из система ПДВ, изласку из Оружаних снага на нивоу БиХ, неучествовању у заједничким институцијама, што је било не тако давно, а да од тога свега није било ништа – каже Тривићева.

Она додаје да е постоји ниједан аргумент који би њу лично убиједио да је ова иницијатива искрена и поткрепљења будућим стварним активностима усмјереним ка оном што је СНСД назвао мирно раздруживање.

– Често наглашавам да овакве теме не смију бити предмет дневне политике, начин за страначко позиционирање или било шта друго и да народ Републике Српске није заслужио да се неко поиграва његовим емоцијама на овакав неодговоран начин као што то ради СНСД или боље речено лидер СНСД- закључује Тривићева.

Подсјећамо, пред посланицима ће се у уторак у наставку НСРС наћи Иницијативу за разговор о могућим рјешењима за БиХ коју је предложио СНСД, а у којој се захтијева од институција ФБиХ и остала два конститутивна народа да се укључе у политички дијалог који би резултирао враћањем на основне принципе и текст Дејтонског споразума.

Даље се наводи да је “измијењена дејтонска структура БиХ, и то на штету ентитета, посебно Републике Српске, и конститутивних народа, посебно Срба и Хрвата”.

Треба подсјетити да је СНСД и њен лидер највише надлежности с ентитета пренио на ниво БиХ, посебно у постдејтонском периоду, када је њихов лидер Милорад Додик био један од најкооперативнијих домаћих политичара са представницима међународне заједнице у БиХ.

(БН/Српскаинфо)

Коментари / 37

Оставите коментар
Name

Клошар

09.05.2021 07:44

Додик је клошар, доста нас је варао ђубре једно.Марш Марш Марш !!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.05.2021 08:10

У праву је Јелена. Већ и врапци на грани знају да је ова прича чисто замајавање народа ради избора.

Name

Јован Матиц

09.05.2021 08:29

Велико олаксање це наступити када СНСД оде са власти, јер оваква реторика измедју власти и опозиције само отезава стање за све уцеснике. Поготово је муцно то да СНСД избјегава одговорност и трази у принципу амнестију властитог криминала.

Name

Ре

09.05.2021 09:12

Доста је лазне прице како је народ за њих. Колико су процената добили на изборима? Колико је то популације РС? Циме се они хвале? Па мањина су и јос се инате. Глуме власт на силу. Доста је зјб.

Name

Ре

09.05.2021 09:14

Народ никад неце моци да свати да Дудук све сто ради ради за интерес себе а успут даје по неку корицу и овим својим одабраним снсд.овцима дага подрзавају као овај тоцкина ковацевиц и премазану и њи пар јос који цвјетају од криминала и корупције мамимгаспрцим.

Name

113%

09.05.2021 09:22

Додик се коцка с РС и народом , додје ли до подјеле неће бити 49% већ 34% , изгубит ћемо велику територију. У овим габаритима РС не би остала. Додик се игра с нама и насим судбинама. Лик није нормалан

Name

Вања

09.05.2021 10:02

Милокрад је једна исприцана прица са својим лазним обецањима и приказивање лазног патритиотизма у које висе не вјерују ни цланови његове црвене секте. Милокрад полако тоне у блато из којег нема повратка, јер долазе млади и неискварени политицари на целу са Јеленом, Драском, Вуканом...

Name

Зика З

09.05.2021 10:08

Додиг је заблуда Срба у РС.

Name

Ре

09.05.2021 10:33

А ако додје до каквог рата приликом побједе овај пут многи политицари који су то поцели однијеце гаце на стапу и отице далеко бестрага сав народ је за то па да имају златне круне наглави само дери багру окупаторску.. бице .бице сваста..

Name

златко

09.05.2021 10:34

клошару баш си тешки клошар

Name

Народна

09.05.2021 10:37

Не лају пси због села колико због себе

Name

Крај

09.05.2021 12:02

Додик је учинио зло Републици Српској и уништио је уставно(комитет СНСД преузео улогу Председника РС, Народне Скупштине и Владе РС), финансијски, индустријски, здравствено, демографски, растурио породице, родбину, подијелио народ. Није он крив што је то урадио већ народ који му је дао глас. Народе српски сами пали, сами се убили. Ја сам завршио са фамилијом која је у Додиковој секти и њиховим сателитима. Нису ми више ни род и помози Бог и неће бити ни када Додик оде са власти, ни добро ни зло нас више никада неће саставити. Они су секташи и изабрали свој пут и нека плате пред Богом своје злочине! Срби имају служачке гене као последицу дуге 350 година Турске и Аустро-Угарске окупације и мрзе државу и краду је и уништавају и није штета ће остати без Републике Српске. Немамо ми тај капацитет да имамо државу, деструктиван смо народ.Образован народ је отишао остали су они са купљеним дипломама и стажу захваљујући секташком раду који не заслужују ништа боље.

Name

ЗАВИЦАЈНО ГНЕЗДО

09.05.2021 07:51

ДОДИК ПРОЦИТАНА ПРИЦА.СВАКА ЊЕГИВА НОВА ИЗЈАВА ЈЕ ПОКРИВЕНА НЕКИМ НОВИМ ТЕНДЕРОМ КОЈИ ЈЕ НАМЈЕСТЕН ЗА ЊЕГИВУ ПОРОДИЦУ И НАЈБКИЗЕ САРАДНИКЕ ИЗ СНСД.ДОСТА ЈЕ БИЛО ЛАЗНИХ ОБЕЦАЊА.ЗАР НЕКО ИЗ БОРАЦКЕ ИРГАНИЗАЦИЈЕ МОЗЕ ГЛАСАТИ ЗА ОВУ ВЛАСТ ПОСКЕ ГОСТИВАЊА У ЕМИСИЈИ ИЗАЗОВИ ПРЕДСТАВНИКА МИНИСТАРСТВА ЗА БИРАЦКА ПИТАЊА.ПА ОНАКУ ДРСКОСТ НЕБИ ПОКАЗАО НАЈВЕЦИ НЕПРИЈАТЕЉ СРПСКОГ НАРОДА.КОЈИ БЕЗОБРАЗЛУК,ЦУТИ КАД ГА ПИРАЈУ КОЛИКА ЈЕ ЊЕГОВА ПЛАТА И КОЛИКО СЕ ТРОСИ НА БУДЗЕТСКЕ РАДНИКЕ А КАЗЕ ДА СЕ НЕМА ПАРА ДА СЕ БОРЦИМА ДА МЈЕСЕЦНО БИЈЕДНИХ 60 КМ.КАКО САМО ИМА ХРАБРОСТИ ЗА ОНАКУ ДРСКОСТ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј

09.05.2021 10:31

Јавна тајна! Они примају пензије из Србије и од РСа плус раде за плате !!!примјера ради по 2 3 примања и они раде за политицаре а не за бирацку катдгорију ксо и синдикат и све друге институције заробљене од политацараа

Name

Рибар

09.05.2021 07:59

Не знам кад и да ли ће се стећи услови да се разговара о нормализацији односа у дејтонској БиХ. Зато знам да је због постављања темеља понашања и размишљања свих грађана, инститиција, политичких псртија и удружења грађана Републике Српске потребно одтжавањр свесрпског Сабора. Тамо сва памет Српске треба кроз Декларацију да одговори шта и како радити у наредним годинама и деценијама. Лако је после тога уредити стање унутар Српске и бити спреман одговорити изазовима времена по свим питањима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.05.2021 09:15

Види се да пуске видио ниси. Да јеси знао би да смо ту причу вец имали давно. Ја сам пасос за себе и дјецу спремио, а ти уредјуј односе са својим Милом. Далеко вам лијепа куца.

Name

Ре Рибар

09.05.2021 09:30

Па јеси ти нормалан уопсте? Цујес ли ти себе демагог? Народ нема посао и на граници је бједе од стране таквих као ти а прицас о неком сабору. Нама треба ЕКОНОМСКИ ДЕМОГРАФСКИ СВЕСРБСКИ САБОР. Све нас је мање а ти о политици.

Name

аналитицар

09.05.2021 08:01

Јесте ви сви нормални знате ли ви ста је Дејтонски Споразум па зар мислите да један провинцијски политицар га мозе развалити.Американци су улозили милијарде да се споразум проведе и сад це један Додик то све довести у питање.Па први би Руси срусили Дејтонски Споразум да могу и да имају моц,а не један националиста Додик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАВИЦАЈНО ГНЕЗДО

09.05.2021 09:48

РЕ РИБАР:КОЛИКО ЈЕ ПУТА ДО САДА ОПОЗИЦИЈА ОРИХВАТИЛА РАXГОВОР СА ВЛАДОМ О РЈЕСАВАЊУ ВАЗНИХ ДРЗАВНИЦКИХ ПИТАЊА,И КАД ПРОДЈУ ИЗБОРИ,ВЛАДА ПЉУНЕ НА САВ ТСЈ СПОРАЗУМ И РАДИ ПО СТАРОМ И СТО ЈЕ НАЈГОРЕ НА ДЕЗИНТЕГРАЦИЈИ РЕПУБЛИЦКИХ ИНСТИТУЦИЈА.ДА ЛИ МИСЛИТЕ ДА ЈЕ У РЈЕСЕЊУ ДА ЈЕДАН ЦОВЈЕК БАЦИ ЗА ЛЕДЈА СВЕ ИНСТИТУЦИЈЕ,ПРЕУЗМЕ СВУ ВЛАСТ,А КАД ЗАГЛИБИ ТРАЗИ САВЕЗНИКЕ.НИ ОВИ У КОАЛИЦИЈИ ТО НЕ ТРПЕ И ПОЛАКО ЦЕ СЕ РАЗИЦИ.ТРЕБА НАМ СЛОГА АЛИ И ПРАВО И ОРАВДА .ЗА СВЕ СТО СЕ ДЕСИ У ЈЕДНОЈ ЗЕМЉИ КРИВА ЈЕ ВЛАСТ.ОПОЗИЦИЈА КЕ КОРЕКТИВНИ ФАКТОР ВЛАСТИ И НОРМАЛНО ЈЕ ДА КОРИСТЕ СВА СРЕДСТВА ДА ДОДЈУ НА ВЛАСТ.ТРАXИЛИ СТЕ ДЕМОКРАТИЈУ,ДОБИЛИ СТЕ ДИКТСТУРУ.

Name

@аналитичар

09.05.2021 10:00

Најбољи коментар у задњих мјесец дана.

Name

Тако је

09.05.2021 14:23

Једино уз оно ..додик националиста..треба додати профи тј профитерски националиста

Name

Ана

09.05.2021 08:05

Зашто народ не потпише петицију о привременим изборима или петицију да се смене начелница или ти који опструису напредак стим даим се одузме сва имовина и њиховој фалилији без тогниста само за бадава оптужујете једни друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дупло голо

09.05.2021 08:07

Бајина иницијатива о некаквим преговорима је смијешна, он мисли ако може у РС-ој радити шта му воља да тако може и на нивоу БиХ ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Док Холидеј

09.05.2021 08:34

РЕ ЗА АНАЛИТИЧАР ПА ДОДИК СЕБЕ СМАТРА ВЕЛИКИМ ДРЖАВНИКОМ . НАРОЧИТО КАД ПРИЧА СА ПУТИНОМ У РУСИЈИ БИ МОГАО БИТИ ПРЕДСЈЕДНИК МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ АЛИ БИ ВЈЕРОВАТНО ЗАГЛАВИО У ЗАТВОРУ ПОШТО БИ НЕШТО ДРПИО.

Name

кики

09.05.2021 09:17

Додикова иницујатива о дијалогу о будуцности БиХ, претворила се у МОНОЛОГ.Постоји парламент и тамо се покрецу политицке иницијативе и тамо видис имас ли подрску или не.Нико досад није питао Додика, како мисли рјесити статус Брцко дистрикта на миран нацин??? То би било интересантно новинарско питање....

Name

Милан

09.05.2021 08:29

Браво Јелена, 100 % си у праву, узурпатор, само гледа свој џеп и породични интерес, само улица и мијењати издајнике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање

09.05.2021 08:57

Мозе ли ми неко објаснити како Савез независних социјал демократа умјесто демократије пропагира краља, како српског тако и руских олигарха, директно умјесан у цркву и непостивање основних постулата социјалдемократа, а то су право на рад и зивот достојан цовјека?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није само последња

09.05.2021 08:58

Него и свака до сада, док нас криминална секта потпуно унисти....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маховљани 92'

09.05.2021 09:11

Немој Јецо тако, сви ми који смо били судионици протеклог рата знамо шта то значи. Наш херој из Бакинаца се пожелио рата па вуче воду на ту страну. Ваљда му недостају "саборци" из рата и вреле акције. Узаврела јуначка крв у насега Миле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.05.2021 12:22

И мени се чини,нема ратишта које "храбри српски борац" Баја није заобишао

Name

Ре ре

09.05.2021 15:40

....и нема марке коју није узео,законито или незаконито,само ако му се указала прилика.

Name

9.мај

09.05.2021 09:24

С даном победе над фасизмом. Смрт фасизму/медиактивитету слобода народу. Стоп говороу мрзње, није нити исплатив нити добар. Сељацима и људима да не горе од тога, политицарима и целницима да се уразуме, јер то им је и дјелатност и занимање, да паметније воде себе и друге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

09.05.2021 09:36

Ови се не могу ништа договорити кад би владали још Хиљаду година осим да хапају свако свој народ, у томе су јединственији од браће рођене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

фанцy

09.05.2021 09:41

Питајте Додика колико је до сад потросио новаца за несто неоствариво..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозицијо...

09.05.2021 10:15

Не присуствујте сједници Народне Скупштине РС и тако још више оголите режимску власт са Додиком на челу. Дајте им јасан сигнал да народ не интересује више рат и звецкање оружјем - народ хоће власт која ће да проналази најбоља економска решења за бољи живот обичних људи. Народу је више преко главе лопова и криминалаца који су за вријеме 15 година своје власти уништили РС и њен народ. ДОСТА ЈЕ ВИШЕ ДОДИКА И ЊЕГОВЕ ЦРВЕНЕ СЕКТЕ, ВРЕМЕ ЈЕ ДА ИДУ НА СМЕТИЛИШТЕ ИСТОРИЈЕ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РаспадСистема

09.05.2021 11:50

Од мирног разлаза нема ниста! Русија је јуце рекла да це бранити Босњаке, Србе и Хрвате. Знаци нема мирног разлаза

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ааааа

09.05.2021 12:49

Сви само блебећу, нико ништа конкретно не ради, стање све горе...

ОДГОВОРИТЕ