Јувентус, Реал и Барса: Притисак УЕФЕ неподношљив

Фудбалски клубови Реал Мадрид, Барселона и Јувентус, који су још увијек укључени у приједлог о оснивању европске Суперлиге, осудили су данас као "неподношљив" притисак који на њих врши Европска фудбалска унија (УЕФА) да одустану од тог пројекта.

Спорт 08.05.2021 | 13:00
Јувентус, Реал и Барса: Притисак УЕФЕ неподношљив

"Клубови оснивачи трпјели су и трпе неприхваљиве притиске, пријетње и увреде да напусте пројекат", наводи се у данашњем заједничком саопштењу Реала, Барселоне и Јувентуса.

Ти клубови одбили су да потпишу уговор са УЕФА о "мјерама реинтеграције" и наћи ће се пред дисциплинским тијелима те организације, што значи да би им могло бити забрањено играње у Лиги шампиона.

Суперлига Европе основана је 18. априла од стране 12 клубова, али су то такмичење након само два дана напустили енглески клубови Арсенал, Челси, Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Ливерпул и Тотенхем, а Уговор о "реинтеграцији" потписали су и Атлетико Мадрид, Интер и Милан.

Девет клубова ће заједно платити 15 милиона евра, што је УЕФА назвала "гестом добре воље", у корист дјеце, омладине и базичног фудбала.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар