Juventus, Real i Barsa: Pritisak UEFE nepodnošljiv

Fudbalski klubovi Real Madrid, Barselona i Juventus, koji su još uvijek uključeni u prijedlog o osnivanju evropske Superlige, osudili su danas kao "nepodnošljiv" pritisak koji na njih vrši Evropska fudbalska unija (UEFA) da odustanu od tog projekta.

Sport 08.05.2021 | 13:00
Juventus, Real i Barsa: Pritisak UEFE nepodnošljiv

"Klubovi osnivači trpjeli su i trpe neprihvaljive pritiske, prijetnje i uvrede da napuste projekat", navodi se u današnjem zajedničkom saopštenju Reala, Barselone i Juventusa.

Ti klubovi odbili su da potpišu ugovor sa UEFA o "mjerama reintegracije" i naći će se pred disciplinskim tijelima te organizacije, što znači da bi im moglo biti zabranjeno igranje u Ligi šampiona.

Superliga Evrope osnovana je 18. aprila od strane 12 klubova, ali su to takmičenje nakon samo dva dana napustili engleski klubovi Arsenal, Čelsi, Mančester siti, Mančester junajted, Liverpul i Totenhem, a Ugovor o "reintegraciji" potpisali su i Atletiko Madrid, Inter i Milan.

Devet klubova će zajedno platiti 15 miliona evra, što je UEFA nazvala "gestom dobre volje", u korist djece, omladine i bazičnog fudbala.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar