Влада преварила мале акционаре, иду на суд по право

На ванредној скупштини акционара Жељезница Српске одлучено је да се цијена акција са 2 800 КМ смањује на 1 марку. Мали акционари су огорчени и поручују да ће тражити своја права на суду. 

Република Српска 07.05.2021 | 20:28
Влада преварила мале акционаре, иду на суд по право

Мали акционари су изгубили потенцијалну добит коју би остварили продајом акција по књиговодственој цијени. Тврде да је цијена акција већ обарана претходних година, али да је овај пут Влада Српске, као већински власник Жељезница, показала небригу и према радницима и малим акционарима смањивши цијену акција са 2 800 на једну марку. 

"Нас мале акционаре нико не уважава иако смо критички покушали да кажемо на лоше стране пословања и за општи интерес и привукли стране инвеститоре. Ми овом приликом смо опљачкани тотално, разочарани и надамо се да ће судије и правосуђе донијети одлуку да се заштити имовина, јер ми смо власници дијела имовине у заједничкој имовини и тражимо да се то схвати и третира као тако, каже Раденко Малешевић, мали акционар ЖРС. 

На скупштину акционара дошао је и заступник два страна акционара који 15 година посједују акције Жељезница Српске. Каже да је овакав потез Владе Српске избрисао улогу свих малих акционара у овом јавном предузећу, а све да би остварили корист за себе као већински власник.

“Значи да ће постојећи акционари изгубити скоро све а профитирати ће Влада. Влада која је највећи повјерилац, скоро једини власник и гласа по том питању. Постоји конфликт интереса, влада и повезана лица, Преф, акцијски фонд и институција не би смјели гласати по том питању”, каже Денис Венгуст, заступник два страна акционара ЖРС.

Мали акционари поручују да ће захтијевати да им се исплати реална вриједност акција и да ће своја права тражити на суду.

БН ТВ

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Изногуд

07.05.2021 18:46

Гласали сте и добили. Гласајте поново добицете јос јер они најљепсе лазу а месо је добро пецено и цорба јw љута под сатором. Наравно морате све да поједете да имате залибу до сљедецих избора. Саторска стоко тако вам и треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Влада-Акције

07.05.2021 18:51

Па не мозе влада дизати и спустати акције како хоце...Зна се како и ко треба да контролисе акције. Испаде оно као: дајем куцу у акције, сам одредим цијену, узмем паре и сутра одлуцим да су те акције невриједеце. Не знам ко је лудји овде: акционари који немају појма или перверзна влада безакоња и преваре...Памет у главу људи моји

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисо

07.05.2021 19:23

Они кад хоце да несто унисте у тој области су најјаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хулиган

07.05.2021 19:38

Тако вам и треба свисте ви гласали за Додика сад нека вас хандри битно да он и проинтер има а нама ниста..то глупи народе кадацес да се опаметис.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

07.05.2021 19:49

Куку нама леле, само спаковати кофере. Ови на власти само на себе мисле. Колико им висе треба ? Кад це се задовољити ? ста раде са толиким парама. Отми од народа све, то им је изгледа мото... Ништа не дај, окренули срп према себи и само жању, све само њима а остале ко ј... ! Где це Вам дуса

ОДГОВОРИТЕ
Name

321

07.05.2021 20:18

"Тразице права на суду" ... ко је овдје луд?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеки Пресс

07.05.2021 20:30

На првом смо мјесту по криминалним калкулацијама и одливу становниства. У другим дисциплинама смо на задњем мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кох Никол

07.05.2021 20:45

Тразили сте гледајте.Којем цете се суду залити ,па то је суд који секта контролисе .Ако вец не знате користити оловку на изборима онда се прихватите крампа и усраног маља и на улицу јер вам је то једино остало ,драги моји зељезницари и мали акционари .

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

07.05.2021 21:50

Само немојте продават акције...нипосто. Кад тад це акције опет пораст...са 1 марке на 2....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фениx

08.05.2021 04:32

Брига за народ? Како га огулити. За СНСДе 99% зељезничара до јуче било. Ста посијеш то и жањеш. Мој народе народе,промаја у глави.

ОДГОВОРИТЕ