Прошла власт са СНСД-ом трошила више него је имала!

"И док сте своје "златне коке" немилице черупали на рачун народа, предвидјели сте да ничија није до зоре горјела, па неће ни ваша! Разумијем да вам је било лијепо док је трајало...", поручио је Петровић странкама већине окупљене око СНСД-а.

Република Српска 07.05.2021 | 15:20
Прошла власт са СНСД-ом трошила више него је имала!

- Мишљење Фискалног савјета Републике Српске, у вези са скоро два милиона конвертибилних марака неизмирених обавеза града Бијељина за 2020. годину, јасно и недвосмислено потврђује растрошност и недомаћинско управљање претходне локалне власти, чији занесени насљедници и даље упорно, неаргументовано и безуспјешно покушавају бранити неодбрањиво - саопштено је из кабинета градоначелника Бијељине Љубише Петровића.

Како другачије, каже Петровић, објаснити поражавајућу чињеницу да су обавезе града за прошлу годину премашиле висину расположивих средстава за невјероватних два милиона, што је чак 4% планираних прихода буџета за ову годину и да ће тај позамашни износ итекако уздрмати локалну касу?!

"Неко ће, грлата господо из тзв. коалиције за Бијељину, морати скупо да плати цех ваше махинацијске и мутљарошке политике, којом сте подмиривали мегаломанске и незасите апетите. Као што знате, тај неко су грађани, којима и даље неуморно покушавате бацати прашину у очи, са излизаном и неутемељеном причом о нераду градоначелника, док вас истовремено одају прљави трагове, на које не могу да зажмуре ни у Фискалном савјету Републике Српске", наводи се у саопштењу градоначелника Бијељине.

Петровић даље наводи да ни у Фискалном савјету Републике Српске, на основу увида у ваше мешетарске одлуке из прошле године, упућују препоруке да се мора континуирано радити на побољшању управљања буџетом и да је неопходно водити рачуна да се у наредним годинама не стварају нове обавезе које нису предвиђене буџетом.

"Да ли вам је, господо "легалисти", бар сада јасно да су ваша недјела и погубне финансијске играрије прозрели чак и у Фискалном савјету?! Ако и ови аргументи нису довољни да, коначно, ставите прст на чело, онда вам топло препоручујем да се за додатна појашњења обратите овом републичком органу и тако можда неким чудом, ипак, успијете увјерити у несагледиве посљедице својих штеточинских маневара", наглашава Петровић.

Он подсјећа скупштинску већину, коју передводи СНСД-а да су таквим активностима проузроковали лоше пословање и неизмирење кредитних обавеза јавних предузећа којима је град Бијељина дао гаранције за кредитно задужење, што у свом мишљењу, између осталог, наводи и Фискални савјет.

"И док сте своје "златне коке" немилице черупали на рачун народа, предвидјели сте да ничија није до зоре горјела, па неће ни ваша! Разумијем да вам је било лијепо док је трајало! Међутим, мораћете и ви да разумијете да Кабинет градоначелника остаје одлучан и чврсто опредијељен да, у оквиру својих надлежности, и убудуће предузима законске кораке који ће зауставити вашу самовољу и алавост, а допринијети успостављању владавине закона и права грађанима на достојанственији и праведнији живот! Свидјело се то вама, господо, или не", поручио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

(БН)

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Милош

07.05.2021 13:42

Браво сине Љубиша! Покажи им да су лопови и да нисмо сви исти. Вријеме је да лопови и банда напокон иду у ћорку! И Миловановић заједно са њима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободна БЛ

07.05.2021 14:18

И у Бањалуци знамо за криминалце Мирослава Миловановића и Чеду Стојановића. Какав су олош и лешинари та двојица вођа те Секте што је тзв. већина. Докторе згази ту гамад у име народа Бијељине.

Name

РЕ

07.05.2021 14:28

Миловановић први!.

Name

Ре

07.05.2021 15:32

Није ни папак митриц ниста бољи.

Name

Просла власт

07.05.2021 15:46

Је просла а сада ви радите и доносите одлуке. Немојте стално да губите вријеме са празним прицама и претходним властима. Прицајте о својим резултатима и идејама. И конацно поцните радити несто ?

Name

Џими

07.05.2021 13:44

Документацију одкупљујем. Посто тузиластво, полиција , сви једу из истих јасала, ... да те заститим, њима крмцима, узмем све покрадено нудим откуп документације... Пс. Само валидна документација, она која је од тузиластва, полиције одбацена, као неоснована... и застара мозе. ЦИЈЕНА ПО ДОГОВОРУ. ЛП

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

07.05.2021 13:45

Није мици трецини пало са неба 50 милиона,које је оставио дјеци. То сада треба све одузети.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Борац

07.05.2021 14:25

Више,више,друг борац,то је само оно што знамо и што за живота није успио да препише на њих.

Name

МЕЦАВА

07.05.2021 14:46

Мициц би био луд да није узимао . Када сви краду азасто неби ион крако јасно

Name

Крле

07.05.2021 13:59

Па задње је вријеме досло кад њихов фискални савјет казе да су крали. Готови су до године!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаусбрант

07.05.2021 14:11

Ок. Свакога ко је радио мимо закона треба пријавити надлежним органима без обзира на припадност странци. Међутим, Љубиша Петровићу смањи доживљај. Да ли може и једна конференција без метафора и сличних ствари? Можете ли и једном, били позиција или опозиција, изнијети нешто на нормалан и цивилизован начин, а не као полуписмени полусвијет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

07.05.2021 15:04

Ето нека си ти ЦИВИЛИЗОВАН. Са таквим хоштаплерима и криминалцима се једино може разговарати на овај начин. Не вјерујем да би други разумјели,с обзиром на њихов интелект и интелегенцију...

Name

Ре

07.05.2021 15:12

Што неби изниосио како хоће,што се ти не потишеш како треба, ха ха, ха.

Name

Због Југославије

07.05.2021 14:15

Босну ни Валтер не спаси. Сваком своје. 200 година Грцке револуције. 200 година демократије у Грцкој. Помен на 1915 и страдања Грка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србија

07.05.2021 14:38

И проблем левог муда, али добро. Вирови и мрзота су такодје проблеми код Срба. Код других на примјер Хрвата нису. Цесто и наивност и слабија спознаја и недостатак љубав и разума према свему томе и оно сто јесмо, а цесто и раздраганост и апатија, у мјестима великих притисакак из околине и кроз сва времена, но добро. Руси Тито, Карадјордје, Обреновиц, Тесла знаци да опстанак није немогуц, хм. Саровиц Порторз.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

07.05.2021 15:53

Једва цекам изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАВИЦАЈНО ГНЕЗДО

07.05.2021 17:38

ОПАСНО ЈЕ ЗИВЈЕТИ У ЗЕМЉИ ГДЈЕ НЕПИСМЕНИ СЕНДВИЦСР КАЗЕ ЈЕДНОМ ДОКТОРУ ДА ЈЕ ПОЛУПИСМЕН.ЉУБИСА ЈЕ НОРМАЛАН ЦОВЈЕК ,ОБРАЗОВАН ,ТО ЈЕ ВАС ПРОБКЕМ СТО СРЕ ЗАНИЈЕТИ КОЈЕЈАКВИМ САТОРСКИМ РИЈАЛИТИ ПИЛИТИЦСРИМА.ХОЦЕТЕ РЕЦИ ДА ЈЕ МИЛОВАНОВИЦ ОБРАЗОВАН.ЦРНО ВАМ СЕ ПИСЕ АКО ТАКО ЦИЈЕНИТЕ ЉУДЕ.

Name

Драган

07.05.2021 16:36

Подршка градоначелнику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одакле само Мицицима

07.05.2021 19:38

Сулне милионске пљацке, јос сто се и не зна....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трр

08.05.2021 09:06

Браво Љубиша! Овој банди из СНСД ће брзо доћи крај а тек онда ће народ видјети колико су крали и отимали.

ОДГОВОРИТЕ