Prošla vlast sa SNSD-om trošila više nego je imala!

"I dok ste svoje "zlatne koke" nemilice čerupali na račun naroda, predvidjeli ste da ničija nije do zore gorjela, pa neće ni vaša! Razumijem da vam je bilo lijepo dok je trajalo...", poručio je Petrović strankama većine okupljene oko SNSD-a.

Republika Srpska 07.05.2021 | 15:20
Prošla vlast sa SNSD-om trošila više nego je imala!

- Mišljenje Fiskalnog savjeta Republike Srpske, u vezi sa skoro dva miliona konvertibilnih maraka neizmirenih obaveza grada Bijeljina za 2020. godinu, jasno i nedvosmisleno potvrđuje rastrošnost i nedomaćinsko upravljanje prethodne lokalne vlasti, čiji zaneseni nasljednici i dalje uporno, neargumentovano i bezuspješno pokušavaju braniti neodbranjivo - saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića.

Kako drugačije, kaže Petrović, objasniti poražavajuću činjenicu da su obaveze grada za prošlu godinu premašile visinu raspoloživih sredstava za nevjerovatnih dva miliona, što je čak 4% planiranih prihoda budžeta za ovu godinu i da će taj pozamašni iznos itekako uzdrmati lokalnu kasu?!

"Neko će, grlata gospodo iz tzv. koalicije za Bijeljinu, morati skupo da plati ceh vaše mahinacijske i mutljaroške politike, kojom ste podmirivali megalomanske i nezasite apetite. Kao što znate, taj neko su građani, kojima i dalje neumorno pokušavate bacati prašinu u oči, sa izlizanom i neutemeljenom pričom o neradu gradonačelnika, dok vas istovremeno odaju prljavi tragove, na koje ne mogu da zažmure ni u Fiskalnom savjetu Republike Srpske", navodi se u saopštenju gradonačelnika Bijeljine.

Petrović dalje navodi da ni u Fiskalnom savjetu Republike Srpske, na osnovu uvida u vaše mešetarske odluke iz prošle godine, upućuju preporuke da se mora kontinuirano raditi na poboljšanju upravljanja budžetom i da je neophodno voditi računa da se u narednim godinama ne stvaraju nove obaveze koje nisu predviđene budžetom.

"Da li vam je, gospodo "legalisti", bar sada jasno da su vaša nedjela i pogubne finansijske igrarije prozreli čak i u Fiskalnom savjetu?! Ako i ovi argumenti nisu dovoljni da, konačno, stavite prst na čelo, onda vam toplo preporučujem da se za dodatna pojašnjenja obratite ovom republičkom organu i tako možda nekim čudom, ipak, uspijete uvjeriti u nesagledive posljedice svojih štetočinskih manevara", naglašava Petrović.

On podsjeća skupštinsku većinu, koju peredvodi SNSD-a da su takvim aktivnostima prouzrokovali loše poslovanje i neizmirenje kreditnih obaveza javnih preduzeća kojima je grad Bijeljina dao garancije za kreditno zaduženje, što u svom mišljenju, između ostalog, navodi i Fiskalni savjet.

"I dok ste svoje "zlatne koke" nemilice čerupali na račun naroda, predvidjeli ste da ničija nije do zore gorjela, pa neće ni vaša! Razumijem da vam je bilo lijepo dok je trajalo! Međutim, moraćete i vi da razumijete da Kabinet gradonačelnika ostaje odlučan i čvrsto opredijeljen da, u okviru svojih nadležnosti, i ubuduće preduzima zakonske korake koji će zaustaviti vašu samovolju i alavost, a doprinijeti uspostavljanju vladavine zakona i prava građanima na dostojanstveniji i pravedniji život! Svidjelo se to vama, gospodo, ili ne", poručio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

(BN)

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Miloš

07.05.2021 13:42

Bravo sine Ljubiša! Pokaži im da su lopovi i da nismo svi isti. Vrijeme je da lopovi i banda napokon idu u ćorku! I Milovanović zajedno sa njima!

ODGOVORITE
Name

Slobodna BL

07.05.2021 14:18

I u Banjaluci znamo za kriminalce Miroslava Milovanovića i Čedu Stojanovića. Kakav su ološ i lešinari ta dvojica vođa te Sekte što je tzv. većina. Doktore zgazi tu gamad u ime naroda Bijeljine.

Name

RE

07.05.2021 14:28

Milovanović prvi!.

Name

Re

07.05.2021 15:32

Nije ni papak mitric nista bolji.

Name

Prosla vlast

07.05.2021 15:46

Je prosla a sada vi radite i donosite odluke. Nemojte stalno da gubite vrijeme sa praznim pricama i prethodnim vlastima. Pricajte o svojim rezultatima i idejama. I konacno pocnite raditi nesto ?

Name

Džimi

07.05.2021 13:44

Dokumentaciju odkupljujem. Posto tuzilastvo, policija , svi jedu iz istih jasala, ... da te zastitim, njima krmcima, uzmem sve pokradeno nudim otkup dokumentacije... Ps. Samo validna dokumentacija, ona koja je od tuzilastva, policije odbacena, kao neosnovana... i zastara moze. CIJENA PO DOGOVORU. LP

ODGOVORITE
Name

Borac

07.05.2021 13:45

Nije mici trecini palo sa neba 50 miliona,koje je ostavio djeci. To sada treba sve oduzeti.

ODGOVORITE
Name

Re Borac

07.05.2021 14:25

Više,više,drug borac,to je samo ono što znamo i što za života nije uspio da prepiše na njih.

Name

MECAVA

07.05.2021 14:46

Micic bi bio lud da nije uzimao . Kada svi kradu azasto nebi ion krako jasno

Name

Krle

07.05.2021 13:59

Pa zadnje je vrijeme doslo kad njihov fiskalni savjet kaze da su krali. Gotovi su do godine!

ODGOVORITE
Name

Hausbrant

07.05.2021 14:11

Ok. Svakoga ko je radio mimo zakona treba prijaviti nadležnim organima bez obzira na pripadnost stranci. Međutim, Ljubiša Petroviću smanji doživljaj. Da li može i jedna konferencija bez metafora i sličnih stvari? Možete li i jednom, bili pozicija ili opozicija, iznijeti nešto na normalan i civilizovan način, a ne kao polupismeni polusvijet.

ODGOVORITE
Name

Re

07.05.2021 15:04

Eto neka si ti CIVILIZOVAN. Sa takvim hoštaplerima i kriminalcima se jedino može razgovarati na ovaj način. Ne vjerujem da bi drugi razumjeli,s obzirom na njihov intelekt i intelegenciju...

Name

Ре

07.05.2021 15:12

Што неби изниосио како хоће,што се ти не потишеш како треба, ха ха, ха.

Name

Zbog Jugoslavije

07.05.2021 14:15

Bosnu ni Valter ne spasi. Svakom svoje. 200 godina Grcke revolucije. 200 godina demokratije u Grckoj. Pomen na 1915 i stradanja Grka.

ODGOVORITE
Name

Srbija

07.05.2021 14:38

I problem levog muda, ali dobro. Virovi i mrzota su takodje problemi kod Srba. Kod drugih na primjer Hrvata nisu. Cesto i naivnost i slabija spoznaja i nedostatak ljubav i razuma prema svemu tome i ono sto jesmo, a cesto i razdraganost i apatija, u mjestima velikih pritisakak iz okoline i kroz sva vremena, no dobro. Rusi Tito, Karadjordje, Obrenovic, Tesla znaci da opstanak nije nemoguc, hm. Sarovic Portorz.

ODGOVORITE
Name

BL

07.05.2021 15:53

Jedva cekam izbore.

ODGOVORITE
Name

ZAVICAJNO GNEZDO

07.05.2021 17:38

OPASNO JE ZIVJETI U ZEMLJI GDJE NEPISMENI SENDVICSR KAZE JEDNOM DOKTORU DA JE POLUPISMEN.LJUBISA JE NORMALAN COVJEK ,OBRAZOVAN ,TO JE VAS PROBKEM STO SRE ZANIJETI KOJEJAKVIM SATORSKIM RIJALITI PILITICSRIMA.HOCETE RECI DA JE MILOVANOVIC OBRAZOVAN.CRNO VAM SE PISE AKO TAKO CIJENITE LJUDE.

Name

Dragan

07.05.2021 16:36

Podrška gradonačelniku.

ODGOVORITE
Name

Odakle samo Micicima

07.05.2021 19:38

Sulne milionske pljacke, jos sto se i ne zna....

ODGOVORITE
Name

Trr

08.05.2021 09:06

Bravo Ljubiša! Ovoj bandi iz SNSD će brzo doći kraj a tek onda će narod vidjeti koliko su krali i otimali.

ODGOVORITE