Помоћ за борбу против короне потрошили на статуу

Јапанско рибарско мјесто Нотоу изазвало је снажне реакције у јавности након што је објављено да су утрошили огромна средства за ублажавање посљедица епидемије вируса корона на велику скулптуру лигње како би потакли туризам.

Свијет 07.05.2021 | 12:47
Помоћ за борбу против короне потрошили на статуу

Огромно ружичасто створење с испруженим краковима откривено је у марту у обалном граду Нотоу у средишту Јапана и коштало је 230.000 долара, јавља "НY Тимес".

Упркос критикама локални функционери поручили су да се надају да ће скулптура постављена уз пут привући пролазнике, пише "24сата.хр".

"Туризам је у нашем граду тешко погођен вирусом корона. Жељели смо учинити нешто као бисмо подржали локално подузетништво", казао је градски дужносник.

Додао је да је мјесто трпјело не само због ограничења уведених у оквиру борбе против Ковид-19 него и због лошег улова.

Многе је скулптура висока 13 метара привукла протеклих дана те су се дјеца играла уз њу, а одрасли је сликали, бране се локални функционери. Али многи не дијеле то одушевљење.

"Погрешно је трошити новац пореских обвезника на непотребне предмете који нису хитни. Градоначелник и локални функционери требало би да подмире те трошкове", један је од коментара на Тwиттеру.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Скептик

07.05.2021 11:10

Паметно утрошен новац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђед

07.05.2021 16:13

Прилично вјерна скулптура Свјетске здравствене организације!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.05.2021 08:30

??