Си Ђинпинг послао честитку Првом кинеском међународном сајму робе широке потрошње

Кинески председник Си Ђинпинг послао је јуче честитку Првом кинеском међународном сајму робе широке потрошње.

Свијет 07.05.2021 | 10:29
Си Ђинпинг послао честитку Првом кинеском међународном сајму робе широке потрошње

У честитки, Си Ђинпинг је истакао да Кинески међународни сајам робе широке потрошње свим земљама пружа прилику на кинеском тржишту, користи опоравку и расту светске економије и користи Кини да свету пружи више висококвалитетних производа широке потрошње.

Председник је изразио наду се да ће гости из свих земаља и људи из свих друштвених слојева продубити размену и тражити заједничку сарадњу како би се постигла већа корист за становнике свих земаља.

Кина је спремна да искористи предности луке слободне трговине Хаинан у свеобухватном продубљивању реформи и експериментисању са највишим нивоом политике отворености, продубљивању билатералне, мултилатералне и регионалне сарадње и раду са свим странама у стварању лепше будућности човечанства, подвукао је Си у својој честитки.

Први кинески међународни сајам робе широке потрошње отворен је јуче у граду Хаикоу у провинцији Хаинан.Укупна изложбена површина износи 80.000 квадратних метара, а на њему се нашло скоро 1.500 домаћих и страних излагача из око 70 земаља и региона.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар