Si Đinping poslao čestitku Prvom kineskom međunarodnom sajmu robe široke potrošnje

Kineski predsednik Si Đinping poslao je juče čestitku Prvom kineskom međunarodnom sajmu robe široke potrošnje.

Svijet 07.05.2021 | 10:29
Si Đinping poslao čestitku Prvom kineskom međunarodnom sajmu robe široke potrošnje

U čestitki, Si Đinping je istakao da Kineski međunarodni sajam robe široke potrošnje svim zemljama pruža priliku na kineskom tržištu, koristi oporavku i rastu svetske ekonomije i koristi Kini da svetu pruži više visokokvalitetnih proizvoda široke potrošnje.

Predsednik je izrazio nadu se da će gosti iz svih zemalja i ljudi iz svih društvenih slojeva produbiti razmenu i tražiti zajedničku saradnju kako bi se postigla veća korist za stanovnike svih zemalja.

Kina je spremna da iskoristi prednosti luke slobodne trgovine Hainan u sveobuhvatnom produbljivanju reformi i eksperimentisanju sa najvišim nivoom politike otvorenosti, produbljivanju bilateralne, multilateralne i regionalne saradnje i radu sa svim stranama u stvaranju lepše budućnosti čovečanstva, podvukao je Si u svojoj čestitki.

Prvi kineski međunarodni sajam robe široke potrošnje otvoren je juče u gradu Haikou u provinciji Hainan.Ukupna izložbena površina iznosi 80.000 kvadratnih metara, a na njemu se našlo skoro 1.500 domaćih i stranih izlagača iz oko 70 zemalja i regiona.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar