Током пандемије пркосила Влади - на изборима побиједила

 Изабела Дијаз Ајузо, конзервативна лидерка шпанске регије Мадрид, која је мјесецима пркосила љевичарској централној влади држећи отворене барове и продавнице током пандемије ковида-19, побиједила је данас на регионалним изборима, показало је истраживање јавног мњења по завршетку гласања, јавља Ројтерс.

Свијет 04.05.2021 | 22:47
Током пандемије пркосила Влади - на изборима побиједила

Дијаз Ајузо (42) из Народне партије (ПП), биће потребна подршка још једне странке да би наставила да управља регионом, показала је анкета ГАД3 за ТВЕ и Телемадрид.

Званични резултати требало би да буду познати у наредних неколико сати.

Умјесто закључавања током пандемије, Дијаз Ајузо је истрајала и успјела да у првом плану буду економија и друштвени живот због чега је стекла наклоност угоститеља и Мадриђана који су познати по активном ноћном животу, наводи Ројтерс.

Стопа инфекција и број тешких случајева који захтијевају његу у јединицама интензивне његе, због тога су у Мадриду значајно већи од националног просјека, додаје британска агенција.

Народна партија је на власти у региону Мадрида већ пуних 26 година, а убједљива побједа на данашњим изборима свакако ће дати импулс овој странци и на националном нивоу, оцјењује Ројтерс.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ноле

05.05.2021 05:28

Знаци и код њих закон труо као и код нас.Цуј треба јој подрска јос једне странке...Па ако је побиједила,побиједила је,сто мора јос нека странка да се мијеса,народ да је хтио гласати за ту странку,не би гласао за њу..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ФИлип

05.05.2021 08:48

Није закон труо, него она није побједила са апсолутном него релативном већином, тј. није сав народ гласао за њу па је зато побједила него је појединачно добила више гласова од осталих партија и побједила по броју гласова, али то не значи да је добила више гласова од свих тих партија заједно па да може сама да формира власт.

Name

26 година?

05.05.2021 07:35

Дупли манипулаторски арсини!

ОДГОВОРИТЕ