Tokom pandemije prkosila Vladi - na izborima pobijedila

 Izabela Dijaz Ajuzo, konzervativna liderka španske regije Madrid, koja je mjesecima prkosila ljevičarskoj centralnoj vladi držeći otvorene barove i prodavnice tokom pandemije kovida-19, pobijedila je danas na regionalnim izborima, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja po završetku glasanja, javlja Rojters.

Svijet 04.05.2021 | 22:47
Tokom pandemije prkosila Vladi - na izborima pobijedila

Dijaz Ajuzo (42) iz Narodne partije (PP), biće potrebna podrška još jedne stranke da bi nastavila da upravlja regionom, pokazala je anketa GAD3 za TVE i Telemadrid.

Zvanični rezultati trebalo bi da budu poznati u narednih nekoliko sati.

Umjesto zaključavanja tokom pandemije, Dijaz Ajuzo je istrajala i uspjela da u prvom planu budu ekonomija i društveni život zbog čega je stekla naklonost ugostitelja i Madriđana koji su poznati po aktivnom noćnom životu, navodi Rojters.

Stopa infekcija i broj teških slučajeva koji zahtijevaju njegu u jedinicama intenzivne njege, zbog toga su u Madridu značajno veći od nacionalnog prosjeka, dodaje britanska agencija.

Narodna partija je na vlasti u regionu Madrida već punih 26 godina, a ubjedljiva pobjeda na današnjim izborima svakako će dati impuls ovoj stranci i na nacionalnom nivou, ocjenjuje Rojters.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nole

05.05.2021 05:28

Znaci i kod njih zakon truo kao i kod nas.Cuj treba joj podrska jos jedne stranke...Pa ako je pobijedila,pobijedila je,sto mora jos neka stranka da se mijesa,narod da je htio glasati za tu stranku,ne bi glasao za nju..

ODGOVORITE
Name

FIlip

05.05.2021 08:48

Nije zakon truo, nego ona nije pobjedila sa apsolutnom nego relativnom većinom, tj. nije sav narod glasao za nju pa je zato pobjedila nego je pojedinačno dobila više glasova od ostalih partija i pobjedila po broju glasova, ali to ne znači da je dobila više glasova od svih tih partija zajedno pa da može sama da formira vlast.

Name

26 godina?

05.05.2021 07:35

Dupli manipulatorski arsini!

ODGOVORITE