Јединствен случај: Скинули асфалт у изборној кампањи

У улици Николе Лукетића у приједорском насељу Чиркин Поље је у изборној кампањи прије више од шест мјесеци скинут асфалт, а мјештанима је остављен макадам. Тај асфалт платили су мјештани ове улице прије 36 година.

Република Српска 04.05.2021 | 21:28
Јединствен случај: Скинули асфалт у изборној кампањи

Док се водила изборна трка за власт у Приједору, мјештани улице Николе Лукетића у насељу Чиркин Поље остали су без асфалта. Асфалт су имали више од четири деценије, а данас само макамад од којег се ствара велика прашина. 

Улица Николе Лукетића у насељу Чиркин Поље код Приједор однедавно је добила нови назив. Мјештани су ову улицу назвали улица Злаје Прелетача, алудирајући на бившег ДНС-овог одборника који је почетком ове године напустио ДНС и прешао у ДЕМОС.

На овај начин мјештани су прозвали бившег начелника за саобраћај и стамбено-комуналне послове града Приједора Златка Ритана.

Он је био дугогодишњи активиста ДНС, те је тим путем дошао и на чело Одјељења за саобраћај. Ритан је изабран за одборника у Скупштини града Приједора као кандидат ДНС, али је након пар сједница прешао у локални ДЕМОС.

Огорчени мјештани кажу да су такви иза себе оставили девастиране путеве по којима се обичан човјек вози по макадаму и огромним рупама. 

„Не знам шта је разлог само су рекли да ће правити други асфалт. Дошло је у близини 200 метара асфалта, овамо нема. Што, ја не знам“, каже Дренка Вуклић.

„Надала сам се биће прије првог маја. Нема ништа од тога, прође први мај, нема асфалта“, каже Стоја Турудија.

Мјештани тврде да им је због реконструкције водоводне мреже оштећен асфалт који је скинут и одвезен у непознатом правцу а њима дато обећање да ће се комплет улица у дужини од скоро један километар поново асфалтирати.  

Из Градске управе увјеравају да ће ове седмице започети тендерска процедура за избор најповиљнијег извођача како би започели радови на асфалтирању ове улице. 

„С обзиром да смо ми испланирали средства у буџету, ми ћемо у наредном периоду завршити тендерску процедуру, изабрати извођача и завршити овај посао“, казао је Драгослав Кабић из Одјељења за саобраћај, комуналне послове и заштиту животне средине.

„Сматрам да није било коректно прије избора урадити ово од улице и  након тога оставити грађанима у милост и немилост да ходају оваквом улицом“, изјавио је Далибор Павловић градоначелник Приједора. 

У децембру је СНСД преузео власт у граду на Сани, али након  шест мјесеци овај проблем није ријешен.

Током изборне кампање ДНС и СНСД су асфалтирали велики број улица у Приједору борећи се за гласове бирача, једино су мјештани улице Николе Лукетића током изборне утакмице остали без асфалта који су имали готово четири деценије.

БН ТВ

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Тз

04.05.2021 19:45

Ко је скино ја би њега натјеро да постави и нови рок7 дана

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

04.05.2021 20:25

Лопови цак и асфалт краду.

Name

Митар 2

04.05.2021 20:30

Добицете пред изборе мало сљунка да гласате опет за сектасе то се тако ради кад је борба за власт казнитеи 2022..

Name

Ре: ТЗ

05.05.2021 11:24

Наравно, онај ко је скинуо тај је наплатио комплетну реконструкцију и санацију, ово је 21.вијек и нико не мозе вјеровати да би неко, па макар и градска власт, расписивала одвојене тендере за један посао, осим тога пројекат се прави, одобри па на основу њега иде тендер, лако је видјети у пројекту ста је требало бити урqдјено

Name

Рашо

04.05.2021 21:01

Тако су и у Добоју, разровили улицу прије поништених новембарских избора и сада тако стоји. Улица је фреквентна, пуна аутомобила и пјешака. Важно је да је обрен-додик секта "замазала' бирачима очи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прецизна Дијагноза

04.05.2021 21:19

Овакве ствари су радили и у Добоју. Људи траже да им макар врате стари асфалт, кад већ не постављају нови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ковас ј

05.05.2021 04:59

Па нисам ја гласао зату власт него ви. Удри додоооо само удриии.

Name

ИСТИНА

05.05.2021 07:14

Није то једини примјер. Такође у општини Брод у селу Лијешће (Лугови) идентична ситуација. Само је разлика што је тада на челу општине био кадар СНСД. ПРОВЈЕРИТЕ И ОБЈАВИТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

комендија

05.05.2021 08:23

Свашта сам чуо, ал да скину асвалт и оставе макадам пред изборе.... јаош нисам чуо....ахахахахахахахахаха.... одоше фасаде гласачима, свака фасада 10 000км минимум кошта.... комендија... почели га горе од црногораца забијат сами својим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страсно

05.05.2021 09:36

Али бољи је од "пута смрти",брука и срамота за туризам Таре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Закљуцак

05.05.2021 10:00

Јос це бити, све су то математицки, манипулаторски, осветницки, лицемјерни, прорацунати потези криминалне секте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коран

06.05.2021 08:32

У Палама насеље Коран скинут асвалт лошији постављен,али што је најгоре сломише ми породичну кућу,Извођач је био бренташ,користио ваљак о 40 тона удара.Кућа сломљена,општина већ 10 мјесеци не реагује.Питање је да ли ћу успети на суду,власт одлучује о свему барем у Палама.

ОДГОВОРИТЕ