Jedinstven slučaj: Skinuli asfalt u izbornoj kampanji

U ulici Nikole Luketića u prijedorskom naselju Čirkin Polje je u izbornoj kampanji prije više od šest mjeseci skinut asfalt, a mještanima je ostavljen makadam. Taj asfalt platili su mještani ove ulice prije 36 godina.

Republika Srpska 04.05.2021 | 21:28
Jedinstven slučaj: Skinuli asfalt u izbornoj kampanji

Dok se vodila izborna trka za vlast u Prijedoru, mještani ulice Nikole Luketića u naselju Čirkin Polje ostali su bez asfalta. Asfalt su imali više od četiri decenije, a danas samo makamad od kojeg se stvara velika prašina. 

Ulica Nikole Luketića u naselju Čirkin Polje kod Prijedor odnedavno je dobila novi naziv. Mještani su ovu ulicu nazvali ulica Zlaje Preletača, aludirajući na bivšeg DNS-ovog odbornika koji je početkom ove godine napustio DNS i prešao u DEMOS.

Na ovaj način mještani su prozvali bivšeg načelnika za saobraćaj i stambeno-komunalne poslove grada Prijedora Zlatka Ritana.

On je bio dugogodišnji aktivista DNS, te je tim putem došao i na čelo Odjeljenja za saobraćaj. Ritan je izabran za odbornika u Skupštini grada Prijedora kao kandidat DNS, ali je nakon par sjednica prešao u lokalni DEMOS.

Ogorčeni mještani kažu da su takvi iza sebe ostavili devastirane puteve po kojima se običan čovjek vozi po makadamu i ogromnim rupama. 

„Ne znam šta je razlog samo su rekli da će praviti drugi asfalt. Došlo je u blizini 200 metara asfalta, ovamo nema. Što, ja ne znam“, kaže Drenka Vuklić.

„Nadala sam se biće prije prvog maja. Nema ništa od toga, prođe prvi maj, nema asfalta“, kaže Stoja Turudija.

Mještani tvrde da im je zbog rekonstrukcije vodovodne mreže oštećen asfalt koji je skinut i odvezen u nepoznatom pravcu a njima dato obećanje da će se komplet ulica u dužini od skoro jedan kilometar ponovo asfaltirati.  

Iz Gradske uprave uvjeravaju da će ove sedmice započeti tenderska procedura za izbor najpoviljnijeg izvođača kako bi započeli radovi na asfaltiranju ove ulice. 

„S obzirom da smo mi isplanirali sredstva u budžetu, mi ćemo u narednom periodu završiti tendersku proceduru, izabrati izvođača i završiti ovaj posao“, kazao je Dragoslav Kabić iz Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

„Smatram da nije bilo korektno prije izbora uraditi ovo od ulice i  nakon toga ostaviti građanima u milost i nemilost da hodaju ovakvom ulicom“, izjavio je Dalibor Pavlović gradonačelnik Prijedora. 

U decembru je SNSD preuzeo vlast u gradu na Sani, ali nakon  šest mjeseci ovaj problem nije riješen.

Tokom izborne kampanje DNS i SNSD su asfaltirali veliki broj ulica u Prijedoru boreći se za glasove birača, jedino su mještani ulice Nikole Luketića tokom izborne utakmice ostali bez asfalta koji su imali gotovo četiri decenije.

BN TV

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Tz

04.05.2021 19:45

Ko je skino ja bi njega natjero da postavi i novi rok7 dana

ODGOVORITE
Name

Borac

04.05.2021 20:25

Lopovi cak i asfalt kradu.

Name

Mitar 2

04.05.2021 20:30

Dobicete pred izbore malo sljunka da glasate opet za sektase to se tako radi kad je borba za vlast kaznitei 2022..

Name

Re: TZ

05.05.2021 11:24

Naravno, onaj ko je skinuo taj je naplatio kompletnu rekonstrukciju i sanaciju, ovo je 21.vijek i niko ne moze vjerovati da bi neko, pa makar i gradska vlast, raspisivala odvojene tendere za jedan posao, osim toga projekat se pravi, odobri pa na osnovu njega ide tender, lako je vidjeti u projektu sta je trebalo biti urqdjeno

Name

Rašo

04.05.2021 21:01

Tako su i u Doboju, razrovili ulicu prije poništenih novembarskih izbora i sada tako stoji. Ulica je frekventna, puna automobila i pješaka. Važno je da je obren-dodik sekta "zamazala' biračima oči.

ODGOVORITE
Name

Precizna Dijagnoza

04.05.2021 21:19

Ovakve stvari su radili i u Doboju. Ljudi traže da im makar vrate stari asfalt, kad već ne postavljaju novi.

ODGOVORITE
Name

Kovas j

05.05.2021 04:59

Pa nisam ja glasao zatu vlast nego vi. Udri dodoooo samo udriii.

Name

ISTINA

05.05.2021 07:14

Nije to jedini primjer. Takođe u opštini Brod u selu Liješće (Lugovi) identična situacija. Samo je razlika što je tada na čelu opštine bio kadar SNSD. PROVJERITE I OBJAVITE

ODGOVORITE
Name

komendija

05.05.2021 08:23

Svašta sam čuo, al da skinu asvalt i ostave makadam pred izbore.... jaoš nisam čuo....ahahahahahahahahaha.... odoše fasade glasačima, svaka fasada 10 000km minimum košta.... komendija... počeli ga gore od crnogoraca zabijat sami svojim.

ODGOVORITE
Name

Strasno

05.05.2021 09:36

Ali bolji je od "puta smrti",bruka i sramota za turizam Tare.

ODGOVORITE
Name

Zakljucak

05.05.2021 10:00

Jos ce biti, sve su to matematicki, manipulatorski, osvetnicki, licemjerni, proracunati potezi kriminalne sekte.

ODGOVORITE
Name

Koran

06.05.2021 08:32

U Palama naselje Koran skinut asvalt lošiji postavljen,ali što je najgore slomiše mi porodičnu kuću,Izvođač je bio brentaš,koristio valjak o 40 tona udara.Kuća slomljena,opština već 10 mjeseci ne reaguje.Pitanje je da li ću uspeti na sudu,vlast odlučuje o svemu barem u Palama.

ODGOVORITE