Градска управа ће помоћи предузећа и установе

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић одржао је састанак са директорима градских јавних предузећа и установа а, како је најавио, састанци ће се у наредном периоду одржавати једном мјесечно.

Република Српска 04.05.2021 | 20:36
Градска управа ће помоћи предузећа и установе

- Циљ састанака је боља комуникација Градске управе и градских предузећа и установа, како бисмо имали увид у рад и евентуалне проблеме које благовремено треба рјешавати, а не да чекамо годину дана, од извјештаја до извјештаја.

Од сада ће се извјештаји о раду и плану рада за наредни мјесец достављати једном мјесечно. На овај начин ћемо имати увид у рад, број запослених и јавне набавке које су реализоване или су у току реализације - истакао је градоначелник Петровић.

Према Петровићевим ријечима, у Градској управи постоји спремност на заједничко рјешавање евентуалних проблема.

- Уочили смо пораст броја запослених, нагомилане дугове према добављачима, а ни систем контроле није на завидном нивоу. Постоје и одступања у јавним набавкама, а циљ Градске управе је да се ради по закону и да се не долази у незавидне ситуације по питању пословања - појаснио је Петровић.

Директор Аграрног фонда Златан Лазаревић је истакао да је овај састанак добра прилика да се покаже да сви заједно желе да раде за добробит грађана Бијељине.

-Упознали смо градоначелника са стањем у предузећима и установама, али оно што бих предложио је да се састанци одржавају подијељени по терминима, по природи предузећа и установа, и са одјељењима која су надлежна - нагласио је Лазаревић. 

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тако

04.05.2021 23:41

Само напријед градоначелнице. Бијељина треба други центар тј. да има своју ‘Кнез Михајлову’ или Господску. Ови тржни центри ван центра нису ништа. Гдје да се људи шетају? Гдје су праве радње модерне за куповину и видјење са лијепим кафићима и ресторанима. То овом граду фали. Није ваљда Бинго главна ствар?

ОДГОВОРИТЕ