Gradska uprava će pomoći preduzeća i ustanove

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović održao je sastanak sa direktorima gradskih javnih preduzeća i ustanova a, kako je najavio, sastanci će se u narednom periodu održavati jednom mjesečno.

Republika Srpska 04.05.2021 | 20:36
Gradska uprava će pomoći preduzeća i ustanove

- Cilj sastanaka je bolja komunikacija Gradske uprave i gradskih preduzeća i ustanova, kako bismo imali uvid u rad i eventualne probleme koje blagovremeno treba rješavati, a ne da čekamo godinu dana, od izvještaja do izvještaja.

Od sada će se izvještaji o radu i planu rada za naredni mjesec dostavljati jednom mjesečno. Na ovaj način ćemo imati uvid u rad, broj zaposlenih i javne nabavke koje su realizovane ili su u toku realizacije - istakao je gradonačelnik Petrović.

Prema Petrovićevim riječima, u Gradskoj upravi postoji spremnost na zajedničko rješavanje eventualnih problema.

- Uočili smo porast broja zaposlenih, nagomilane dugove prema dobavljačima, a ni sistem kontrole nije na zavidnom nivou. Postoje i odstupanja u javnim nabavkama, a cilj Gradske uprave je da se radi po zakonu i da se ne dolazi u nezavidne situacije po pitanju poslovanja - pojasnio je Petrović.

Direktor Agrarnog fonda Zlatan Lazarević je istakao da je ovaj sastanak dobra prilika da se pokaže da svi zajedno žele da rade za dobrobit građana Bijeljine.

-Upoznali smo gradonačelnika sa stanjem u preduzećima i ustanovama, ali ono što bih predložio je da se sastanci održavaju podijeljeni po terminima, po prirodi preduzeća i ustanova, i sa odjeljenjima koja su nadležna - naglasio je Lazarević. 

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Tako

04.05.2021 23:41

Samo naprijed gradonačelnice. Bijeljina treba drugi centar tj. da ima svoju ‘Knez Mihajlovu’ ili Gospodsku. Ovi tržni centri van centra nisu ništa. Gdje da se ljudi šetaju? Gdje su prave radnje moderne za kupovinu i vidjenje sa lijepim kafićima i restoranima. To ovom gradu fali. Nije valjda Bingo glavna stvar?

ODGOVORITE