У Партизану љути, остају без пет милиона евра

Црно-бели најавили тужбу ЦАС-у, али су сви аргументи на страни јапанског фудбалера који сасвим сигурно добија парницу

Спорт 04.05.2021 | 18:53
У Партизану љути, остају без пет милиона евра

Одлазак Такуме Асана из Партизана дубоко је уздрмао фудбаски клуб. Саиграчи и руководство клуба оптужују Јапанца за издају, јер их је оставио пре завршетка такмичења у Суперлиги и Купу Србије.

Чини се ипак да је челнике црно-белих више заболела чињеница да ће остати без планираних 3.000.000 до 5.000.000 евра колико је требало да зараде на Асановој продаји.

Како је Курир ексклузивно објавио у јучерашњем броју, Партизан Такуми Асану не дугује 30.000 евра, већ је та сума вишеструко већа, с обзиром да му нису исплаћени обећани бонуси и награде. Партизан је најавио да ће тужити Асана, а за овакве случајеве задужен је Спортски суд у Лозани (ЦАС). Чини да су сви аргументи на страни јапанског фудбалера.

Бивши потпредседник Партизана Владимир Вулетић огласио се преко друштвених мрежа и потврдио оно што највише боли руководство клуба. Такума Асано је апсолутно у праву и црно-бели због тога шта га нису плаћали губе право на играча.

- Августа 2019. године предводио сам преговоре са Асановим правним тимом у вези са условима његовог уговора. Педантност и правничка минуциозност тог тима резултирала је осмочасновним преговорима, успешно окончаним. Шанса да је Асано начинио правни пропуст је на нивоу статистичке грешке - написао је Вулетић на Твитеру.

Правни тим Такуме Асана спреман је да се суочи са адвокатима Партизана на Спортском суду у Лозани. Пошто овакви спорови могу да трају и две године, Такума Асано ће добити привремени сертфикат, јер има наводно спреман уговор са једним клубом из Европе.

(Курир)

Коментари / 0

Оставите коментар