Упозорење: Никад већи притисак на рад медија!

- Синдикат медија и графичара Републике Српске упозорава да притисак на рад медија никада није био већи.

Република Српска 03.05.2021 | 11:03
Упозорење: Никад већи притисак на рад медија!

- Синдикат медија и графичара Републике Српске честитао је 3. мај - Међународни дан слободе медија, наводећи да је улога медија кључна за развој свих демократских процеса и развоја друштва.

Честитка је упућена новинарима, уредницима, сниматељима, фото-репортерима, монтажерима и свим медијским радницима.

Из овог синдиката је саопштено и да притисак на рад медија никада није био већи.

"Под изговором да поштују слободно, независно и плуралистичко новинарство и воде транспарентне политике, носиоци владајућих функција и власници медија у нашој земљи неријетко прибјегавају притицима на новинаре и не чине ништа да би се њихов положај поправио", наводи се у саопштењу Синдиката.

У саопштењу се додаје да су новинари често изложени физичким и вербалним нападима, те да се у овдашњем друштву и даље гради атмосфера у којој знатан бој грађана мисли да је то сасвим у реду.

"Истовремено, већина новинара на својим радним мјестима остаје сатима након завршетка радног времена, раде празницима и викендима, имају лоше или никакве уговоре и неријетко немају уплаћене доприносе", напомињу из овог синдиката.

Из Синдиката поручују да се једино социјално и радно сигурни новинари могу борити за своја права и професионално обављати задатке.

И ове као и сваке године званичници и политичари шаљу честитке поводом Међународног дана слободе медија, наводећи да без слободе медија нема ни демократског друштва, као ни да слобода новинарства не смије бити угрожена...

(БН/Срна)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Циник

03.05.2021 10:01

Све приватнике похапсити а фирме дати дрзави на управљање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.05.2021 11:07

Па и ртрс је практично приватни јест да има назив као да је од свеопстег друштвеног знацаја

Name

А

03.05.2021 10:13

Коме је лако??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА А

03.05.2021 11:02

ЛАКО ЈЕ ДИНАСТИЈИ ДОДИК.

Name

реалност

03.05.2021 11:47

Бурлету посебно гори под ногама, а могу замислити под каквим притиском Додика стоје сви новинари професионалци - а тиме и БН-куца..

Name

БОБА

03.05.2021 10:26

ВЕОМА СУ ЗАНИМЉИВЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ ЗА СТАМПУ.ПУНА САЛА ДВА ПИТАЊА И ТО ТОЛИКО БЛАГА ДА НЕМА СВРХЕ ДА СЕ ОДРЗАВАЈУ ЈАВНО.ИСПРЕД ЕКРАНА ДЈЕЛУЈЕ ГЛУПО.КАО НЕКА МАЛА ПРЕДСТАВА А НЕ ОСТРА РЕАЛНА ПИТАЊА ОЦИ У ОЦИ.ЈЕДИНО СЕНАД У ТВ ФАЦЕ НЕМА ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ СВЕ ОСТАЛО ЈЕ СУВИСЕ БЛАГО КАО ДА СУ СВИ У СТРАХУ. НИСТА НЕМА СМИСЛА.КОЛИКО ПАРА ТОЛИКО МУЗИКЕ АЛИ ОНЕ ТИХЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милиционар

03.05.2021 11:25

Тренутно је у РС једини слободни медиј БН тв, а остали тргују па ко више плати. О ртрс и атв не вриједи трошити ријечи, типичне партијске тв и у служби режима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Медији

03.05.2021 12:18

Вруц вјетар за прераду циталаца. Нацин опасност за медије и цијели систем (извјеставања).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Курсула

03.05.2021 13:06

Слободни медији у РС? Који су то? Цаст изузецима. БН јесте свјетлост. У РС је медијски мрак. За медије се мозе реци резимска гласила, билтени. Баја је све поклопио. РТРС је смеце које он третира као свој медиј. А новинари, ситне дусе и без достојанства. Моралне сподобе. Све це стици на наплату. Освајање слободе је теско. Сто је народ затуцанији лаксе је њиим владати. Медијско једноумље је прави алат за бајину владавину...

ОДГОВОРИТЕ