Поскупљење их погодило као гром из ведра неба!

Поскупљење репроматеријала у пољопривреди није ове године мимоишло ни повртаре. Њих је то погодило као гром из ведрог неба, јер нису најављена поскупљења.

Република Српска 02.05.2021 | 16:34
Поскупљење их погодило као гром из ведра неба!

Цијене фолија за пластенике су до педесет посто поскупиле, прате их и цијеви за пластеничку производњу и системе за наводњавање.

“То је скок који нисмо очекивали ми планирану производњу морамо наставити, морамо произвести. Морамо пратити те високе цијене, али како ћемо издржати питање је”, каже Горан Симић из Пољопривредне задруге “Велика Обарска”



“Пољопривредник не може да осустане зато што мора да ради да би имао, али то је све ризично. Није то ништа уговорено, па да знамо за шта је. Ја сам ушао у кредит и сад борим се. Ако будемо пропадали нећемо више радити и готово”, каже повртар Миладин Симић.

Подизање једног пластеника у повртарству је веома скупо. Треба доста издвојити новаца, а поскупљења су у односу на прошлу годину драстична.

“То није коректно према нама и мислим да се морају нека поскупљења или најавити или бар на неки начин изаћи у сусурет пољопривреднциима”, сматра Горан Симић.



Оно што је најзначајније и најнеизвјесније јесте да ли ће се и како моћи продати њихови производи. Они су веоома здрави, квалитетни, али цијене диктира тржиште.

БН ТВ

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Јаффа

02.05.2021 15:09

Сваке године пољопривреднике зезну кроз репроматеријал и откуп јер немају складишта.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сара

02.05.2021 15:34

Пољопривреднике увијек варају а они увијек гласају за исте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ники Проглем

02.05.2021 16:38

Ријешите се пољопривреде и почнете се бавити политиком, примјера колико хоћеш. Ви ништа нећете бити лошији од ових досадашњих политичара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брацо

03.05.2021 06:49

Стално кукају пољопривредници, а у већина њих у дворишту има бјесна кола и механизација по неколико стотина хиљада вриједна. Не плаћају скоро никако доприносе. Ко би њима угодио? А они из Амајлија што држе шверцоване бикове, колико станова имају по НС и Београду? Како их више није срамота да се жале?

Name

Горан

02.05.2021 21:00

Једини људи који ми могу изазвати поштовање у овом времену су управо пољопривредници.Желим вам добре приносе,да зарадите више него ико у овој држави.Бог вам помогао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

03.05.2021 08:16

Само рмбајте, ја цу да украдем!