Poskupljenje ih pogodilo kao grom iz vedra neba!

Poskupljenje repromaterijala u poljoprivredi nije ove godine mimoišlo ni povrtare. Njih je to pogodilo kao grom iz vedrog neba, jer nisu najavljena poskupljenja.

Republika Srpska 02.05.2021 | 16:34
Poskupljenje ih pogodilo kao grom iz vedra neba!

Cijene folija za plastenike su do pedeset posto poskupile, prate ih i cijevi za plasteničku proizvodnju i sisteme za navodnjavanje.

“To je skok koji nismo očekivali mi planiranu proizvodnju moramo nastaviti, moramo proizvesti. Moramo pratiti te visoke cijene, ali kako ćemo izdržati pitanje je”, kaže Goran Simić iz Poljoprivredne zadruge “Velika Obarska”



“Poljoprivrednik ne može da osustane zato što mora da radi da bi imao, ali to je sve rizično. Nije to ništa ugovoreno, pa da znamo za šta je. Ja sam ušao u kredit i sad borim se. Ako budemo propadali nećemo više raditi i gotovo”, kaže povrtar Miladin Simić.

Podizanje jednog plastenika u povrtarstvu je veoma skupo. Treba dosta izdvojiti novaca, a poskupljenja su u odnosu na prošlu godinu drastična.

“To nije korektno prema nama i mislim da se moraju neka poskupljenja ili najaviti ili bar na neki način izaći u susuret poljoprivrednciima”, smatra Goran Simić.



Ono što je najznačajnije i najneizvjesnije jeste da li će se i kako moći prodati njihovi proizvodi. Oni su veooma zdravi, kvalitetni, ali cijene diktira tržište.

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Jaffa

02.05.2021 15:09

Svake godine poljoprivrednike zeznu kroz repromaterijal i otkup jer nemaju skladišta.

ODGOVORITE
Name

Sara

02.05.2021 15:34

Poljoprivrednike uvijek varaju a oni uvijek glasaju za iste.

ODGOVORITE
Name

Niki Proglem

02.05.2021 16:38

Riješite se poljoprivrede i počnete se baviti politikom, primjera koliko hoćeš. Vi ništa nećete biti lošiji od ovih dosadašnjih političara.

ODGOVORITE
Name

Braco

03.05.2021 06:49

Stalno kukaju poljoprivrednici, a u većina njih u dvorištu ima bjesna kola i mehanizacija po nekoliko stotina hiljada vrijedna. Ne plaćaju skoro nikako doprinose. Ko bi njima ugodio? A oni iz Amajlija što drže švercovane bikove, koliko stanova imaju po NS i Beogradu? Kako ih više nije sramota da se žale?

Name

Goran

02.05.2021 21:00

Jedini ljudi koji mi mogu izazvati poštovanje u ovom vremenu su upravo poljoprivrednici.Želim vam dobre prinose,da zaradite više nego iko u ovoj državi.Bog vam pomogao!

ODGOVORITE
Name

Mile

03.05.2021 08:16

Samo rmbajte, ja cu da ukradem!