Истрага показала: Марадона није адекватно лијечен

Медицински одбор именован да истражи смрт Дијега Марадоне закључио је да је медицински тим фудбалске звијезде поступио "неадекватно, мањкаво и непромишљено", наводи се у љекарском извјештају.

Спорт 01.05.2021 | 14:50
Истрага показала: Марадона није адекватно лијечен

Марадона (60) је преминуо у новембру прошле године од срчане инсуфицијенције у близини Буенос Ајреса. Аргентински тужиоци покренули су истрагу убрзо након његове смрти, укључујући налог за претрес имовине његовог личног љекара и истрагу других који су укључени у његову његу.

Марадона се дуги низ година борио са зависношћу од алкохола и дрога, а у новембру је оперисао мозак. У марту се састао љекарски одбор који је именовало Министарство правде да би анализирао наводе да се чланови здравственог тима Марадоне нису према њему односили примјерено.

"Акција здравственог тима задуженог за лијечење ДАМ-а [Дијего Армандо Марадона] била је неадекватна, мањкава и непромишљена", наводи се у извјештају љекарске комисије од 30. априла, који је Ројтерсу показао извор близак истрази.

У извјештају се наводи да се Марадона озбиљно разболио око 12 сати прије смрти око поднева 25. новембра.

"Показао је недвосмислене знакове продуженог мучног периода, па закључујемо да пацијент није правилно надгледан од 00:30, 25.11.2020", наводи се у извјештају.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар