Istraga pokazala: Maradona nije adekvatno liječen

Medicinski odbor imenovan da istraži smrt Dijega Maradone zaključio je da je medicinski tim fudbalske zvijezde postupio "neadekvatno, manjkavo i nepromišljeno", navodi se u ljekarskom izvještaju.

Sport 01.05.2021 | 14:50
Istraga pokazala: Maradona nije adekvatno liječen

Maradona (60) je preminuo u novembru prošle godine od srčane insuficijencije u blizini Buenos Ajresa. Argentinski tužioci pokrenuli su istragu ubrzo nakon njegove smrti, uključujući nalog za pretres imovine njegovog ličnog ljekara i istragu drugih koji su uključeni u njegovu njegu.

Maradona se dugi niz godina borio sa zavisnošću od alkohola i droga, a u novembru je operisao mozak. U martu se sastao ljekarski odbor koji je imenovalo Ministarstvo pravde da bi analizirao navode da se članovi zdravstvenog tima Maradone nisu prema njemu odnosili primjereno.

"Akcija zdravstvenog tima zaduženog za liječenje DAM-a [Dijego Armando Maradona] bila je neadekvatna, manjkava i nepromišljena", navodi se u izvještaju ljekarske komisije od 30. aprila, koji je Rojtersu pokazao izvor blizak istrazi.

U izvještaju se navodi da se Maradona ozbiljno razbolio oko 12 sati prije smrti oko podneva 25. novembra.

"Pokazao je nedvosmislene znakove produženog mučnog perioda, pa zaključujemo da pacijent nije pravilno nadgledan od 00:30, 25.11.2020", navodi se u izvještaju.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar