Амбасадор САД: Нека нас наш Никола Тесла спаја

"Знам да је Србе најлакше наљутити ако други кажу да је Никола Тесла њихов по рођењу! Жао ми је, он је Американац!"

Србија 29.04.2021 | 12:28
Амбасадор САД: Нека нас наш  Никола Тесла спаја

"Не по рођењу него по свом избору. Пре него што ме гађате поквареним јајима подсетићу да смо ми Американци поносни на наследнике у САД било да имају јапанске, мексичке, српске корене", рекао је јутрос на београдском аеродрому Никола Тесла Ентони Годфри, амерички амбасадор, који је новом авиону у флоти Ер Србије пожелео срећан пут и миран лет.

Премијерка Ана Брнабић која данас на аеродрому свечано испраћа нови авион српске флоте на лет за Њујорк насмешила се очима у тренутку када је амбасадор Годфри говорио о Тесли.

- Никола Тесла је поштовао америчко држављанство али никада није негирао да је у срцу Србин - закључио је Годфри додавши да он лично има низ имена и предлога ко би све могао да се нађе на репу неког од авиона флоте Ер Србије - Пупин, Чарлс Симић, Марина Абрамович, а о кошаркашима из Србије, рекао је, да и не говори.

- Посебна је част када погледам реп овог авиона... Лепо га је испратити у мој родни град Њујорк... Њиме су се прошлог пролећа и Американци одавде вратили кући у време почетка пандемије... Ер Србија нам је у протеклих годину дана била од животне важности - додао је Годфри подсетивши да су се многи Ер Србијом вратили својим кућама када на почетку пандемије није летело ништа.

(Курир)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ЗЕКО...

29.04.2021 14:10

АУ, АМБАСАДОРЕ, ПА ТИ НЕЗНÁШ НИ ГДЕ СЕ ТЕСЛА РОДИО, ОН СЕ РОДИО У СЕЛУ СМИЉАНИ У ХРВАТСКОЈ, ТАМО СЕ ШКОЛОВАО, ДОШКОЛОВАВАО СЕ У БЕЧУ, БУДИМПЕШТИ И ПРАГУ ГДЕ ЈЕ ОТИШАО У ЊУЈОРК РАДИТИ СА ЕДИСОНОМ, ТАМО СЕ УСАВРШАВАО СА СВОЈИМ ПРОНАЛАЗЦИМА, ИЗГРАДИО ЦЕНТРÁЛУ НА НИЈАГАРИ А У ЊУЈОРК ЈЕ УМРО ГДЕ МУ ЈЕ НАПРАВИТ И СПОМЕНИК.. ИСТИНА ЈЕ ДА СЕ ИЗЈАСНИО КАО СРБИН АЛИ ЈЕ ИСТИНА ДА ЈЕ У СРБИЈИ, БЕОГРАД БИО САМО ТŘИ ДАНА, А ТРАЖИО ЈЕ СТИПЕНДИЈУ У НОВОМ САДУ ПОШТО ЈЕ ТАДА БÍЛÁ АУСТРО УГАРСКА МОНАРХИЈА, И ВЛАДАЛА СА ПОЛА БАЛКАНА УКЉУЧУЈУЧИ И ХРВАТСКУ ИМАО ЈЕ ВЕЧЕ МОГУЧНОСТИ ШКОЛОВАЊА.. ПРЕМА ТОМЕ ОН НИЈЕ АМЕРИКАНАЦ, КОЈÍ ИМА АМЕРИЧКА ДРЖАВЉАНСТВО, НИТÍ ЈЕ СРБИЈАНАЦ, НИЈЕ СЕ ТАМО РОДИО НИ ЖИВИО ОН СЕРОДИО, ШКОЛОВАО У ХРВАТСКОЈ КАО ПРАВОСЛАВАЦ, ПРАВОСЛАВНÉ ВЈЕРОИСПОВЕСТИ, А И ПРАВДА ЈЕ ДА СЕ ПОСЛЕ ПРЕДСТАВЉО КАО СРБИН, НИКОЛА ТЕСЛА ИМА СПОМЕНИК У СВОМЕ РОДНОМ МЈЕСТУ СМИЉАНИ, СПОМЕНИК У ЗАГРЕБ, У БЕОГРАДУА И АЕРОДРОМ СЕ ЗОВЕ ПО ЊЕМУ... ПРЕМА ТОМЕ НЕМОЈТЕ ПРИСВАЈАТИ ВЕЛИКОГ НАУЧНИКА ДА ЈЕ АМЕРИКАНАЦ КАДА ЈЕ СРБСКО ХРВАТСКИ НАУЧНИК РОĎЕН НА НАШÍМ ПРОСТОРИМА....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.04.2021 16:39

Тесла је србин православац!

Name

Сербо64

30.04.2021 13:37

Прочиташ....покушаш да схватиш....па онда коментаришеш

Name

Горан

29.04.2021 15:45

Човјек је оно што су му тата и мама.

ОДГОВОРИТЕ