Ambasador SAD: Neka nas naš Nikola Tesla spaja

"Znam da je Srbe najlakše naljutiti ako drugi kažu da je Nikola Tesla njihov po rođenju! Žao mi je, on je Amerikanac!"

Srbija 29.04.2021 | 12:28
Ambasador SAD: Neka nas naš  Nikola Tesla spaja

"Ne po rođenju nego po svom izboru. Pre nego što me gađate pokvarenim jajima podsetiću da smo mi Amerikanci ponosni na naslednike u SAD bilo da imaju japanske, meksičke, srpske korene", rekao je jutros na beogradskom aerodromu Nikola Tesla Entoni Godfri, američki ambasador, koji je novom avionu u floti Er Srbije poželeo srećan put i miran let.

Premijerka Ana Brnabić koja danas na aerodromu svečano ispraća novi avion srpske flote na let za Njujork nasmešila se očima u trenutku kada je ambasador Godfri govorio o Tesli.

- Nikola Tesla je poštovao američko državljanstvo ali nikada nije negirao da je u srcu Srbin - zaključio je Godfri dodavši da on lično ima niz imena i predloga ko bi sve mogao da se nađe na repu nekog od aviona flote Er Srbije - Pupin, Čarls Simić, Marina Abramovič, a o košarkašima iz Srbije, rekao je, da i ne govori.

- Posebna je čast kada pogledam rep ovog aviona... Lepo ga je ispratiti u moj rodni grad Njujork... Njime su se prošlog proleća i Amerikanci odavde vratili kući u vreme početka pandemije... Er Srbija nam je u proteklih godinu dana bila od životne važnosti - dodao je Godfri podsetivši da su se mnogi Er Srbijom vratili svojim kućama kada na početku pandemije nije letelo ništa.

(Kurir)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ZEKO...

29.04.2021 14:10

AU, AMBASADORE, PA TI NEZNÁŠ NI GDE SE TESLA RODIO, ON SE RODIO U SELU SMILJANI U HRVATSKOJ, TAMO SE ŠKOLOVAO, DOŠKOLOVAVAO SE U BEČU, BUDIMPEŠTI I PRAGU GDE JE OTIŠAO U NJUJORK RADITI SA EDISONOM, TAMO SE USAVRŠAVAO SA SVOJIM PRONALAZCIMA, IZGRADIO CENTRÁLU NA NIJAGARI A U NJUJORK JE UMRO GDE MU JE NAPRAVIT I SPOMENIK.. ISTINA JE DA SE IZJASNIO KAO SRBIN ALI JE ISTINA DA JE U SRBIJI, BEOGRAD BIO SAMO TŘI DANA, A TRAŽIO JE STIPENDIJU U NOVOM SADU POŠTO JE TADA BÍLÁ AUSTRO UGARSKA MONARHIJA, I VLADALA SA POLA BALKANA UKLJUČUJUČI I HRVATSKU IMAO JE VEČE MOGUČNOSTI ŠKOLOVANJA.. PREMA TOME ON NIJE AMERIKANAC, KOJÍ IMA AMERIČKA DRŽAVLJANSTVO, NITÍ JE SRBIJANAC, NIJE SE TAMO RODIO NI ŽIVIO ON SERODIO, ŠKOLOVAO U HRVATSKOJ KAO PRAVOSLAVAC, PRAVOSLAVNÉ VJEROISPOVESTI, A I PRAVDA JE DA SE POSLE PREDSTAVLJO KAO SRBIN, NIKOLA TESLA IMA SPOMENIK U SVOME RODNOM MJESTU SMILJANI, SPOMENIK U ZAGREB, U BEOGRADUA I AERODROM SE ZOVE PO NJEMU... PREMA TOME NEMOJTE PRISVAJATI VELIKOG NAUČNIKA DA JE AMERIKANAC KADA JE SRBSKO HRVATSKI NAUČNIK ROĎEN NA NAŠÍM PROSTORIMA....

ODGOVORITE
Name

Re

29.04.2021 16:39

Tesla je srbin pravoslavac!

Name

Serbo64

30.04.2021 13:37

Прочиташ....покушаш да схватиш....па онда коментаришеш

Name

Goran

29.04.2021 15:45

Čovjek je ono što su mu tata i mama.

ODGOVORITE