Дониране хурме из Саудијске Арабије продају на ПИК-у

На страници за онлајн куповину и продају "ОЛX" (некада ПИК.ба) може се наћи све и свашта, од игле до локомотиве, а једна од објава која је занимљива постала јавности јесте и она у којој су се, према тврдњама појединих медија, продавале хурме које су БиХ дониране из Саудијске Арабије.

Босна и Херцеговина 29.04.2021 | 09:29
Дониране хурме из Саудијске Арабије продају на ПИК-у

Наиме, портал "Црна хроника" тврди да је на овој страници пронашао оглас у којем један корисник продаје 100 килограма хурми за 350 КМ.

Према даљњим тврдњама поменутог портала, на насловној фотографији и опису огласа стоје управо дониране хурме из Саудијске Арабије.

Редакција је контактирала продавца који им је наводно рекао:

"Па сад вам кажем требао сам купити али сам одустао па ставио на пик да видим како би ишло, а када сам сконтао што и ви одустао сам од куповине. То сам ја имао у понуди од неког из Приједора, али сам одустао, нема то на стању".

Портал је наводно тражио контакт особе из Приједора, али продавац је рекао да контакт неће дати, те спорни оглас обрисао са платформе за продају "ОЛX".

Ипак, за ове информације нема никаквих званичних информација да ли се заиста ради о донираним датулама, или је ипак ријеч о шали.

Подсјећамо, крајем марта амбасадор Краљевине Саудијске Арабије у БиХ Осама бин Дахел ал-Ахмеди уручио је у Културном центру Краљ Фахд у Сарајеву велики број пакета хурми, неким институцијама и хуманитарним организацијама.

"Окупили смо се да бисмо покренули пројект донације 50 тона хурми изузетног квалитета грађанима Босне и Херцеговине. Ово је само наставак рада Краљевине Саудијске Арабије у области унапређења хуманитарне ситуације у свијету опћенито", рекао је тада амбасадор новинарима.

Како је нагласио, сваке године Краљевина Саудијске Арабије организује програм помоћи пријатељским државама у свијету, жели са њима подијелити тај древни пољопривредни производ познат по нутритивној и здравственој вриједности.

Помоћ је намијењена разним категоријама друштва у БиХ.

(Независне)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Ста је

29.04.2021 07:43

То хурма, једе ли се?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Агенда

29.04.2021 11:35

То је најздравије воће на свијету

ОДГОВОРИТЕ
Name

Купац

29.04.2021 12:47

Ми кажемо урма или датула. Исто овакво паковање има у Бингу да се купи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУДАЦКА ДРЗАВА

29.04.2021 14:44

СВЕ ЈЕ ЛОПОВЛУК. БАС СВЕ.

ОДГОВОРИТЕ