Donirane hurme iz Saudijske Arabije prodaju na PIK-u

Na stranici za onlajn kupovinu i prodaju "OLX" (nekada PIK.ba) može se naći sve i svašta, od igle do lokomotive, a jedna od objava koja je zanimljiva postala javnosti jeste i ona u kojoj su se, prema tvrdnjama pojedinih medija, prodavale hurme koje su BiH donirane iz Saudijske Arabije.

Bosna i Hercegovina 29.04.2021 | 09:29
Donirane hurme iz Saudijske Arabije prodaju na PIK-u

Naime, portal "Crna hronika" tvrdi da je na ovoj stranici pronašao oglas u kojem jedan korisnik prodaje 100 kilograma hurmi za 350 KM.

Prema daljnjim tvrdnjama pomenutog portala, na naslovnoj fotografiji i opisu oglasa stoje upravo donirane hurme iz Saudijske Arabije.

Redakcija je kontaktirala prodavca koji im je navodno rekao:

"Pa sad vam kažem trebao sam kupiti ali sam odustao pa stavio na pik da vidim kako bi išlo, a kada sam skontao što i vi odustao sam od kupovine. To sam ja imao u ponudi od nekog iz Prijedora, ali sam odustao, nema to na stanju".

Portal je navodno tražio kontakt osobe iz Prijedora, ali prodavac je rekao da kontakt neće dati, te sporni oglas obrisao sa platforme za prodaju "OLX".

Ipak, za ove informacije nema nikakvih zvaničnih informacija da li se zaista radi o doniranim datulama, ili je ipak riječ o šali.

Podsjećamo, krajem marta ambasador Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Osama bin Dahel al-Ahmedi uručio je u Kulturnom centru Kralj Fahd u Sarajevu veliki broj paketa hurmi, nekim institucijama i humanitarnim organizacijama.

"Okupili smo se da bismo pokrenuli projekt donacije 50 tona hurmi izuzetnog kvaliteta građanima Bosne i Hercegovine. Ovo je samo nastavak rada Kraljevine Saudijske Arabije u oblasti unapređenja humanitarne situacije u svijetu općenito", rekao je tada ambasador novinarima.

Kako je naglasio, svake godine Kraljevina Saudijske Arabije organizuje program pomoći prijateljskim državama u svijetu, želi sa njima podijeliti taj drevni poljoprivredni proizvod poznat po nutritivnoj i zdravstvenoj vrijednosti.

Pomoć je namijenjena raznim kategorijama društva u BiH.

(Nezavisne)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sta je

29.04.2021 07:43

To hurma, jede li se?

ODGOVORITE
Name

Agenda

29.04.2021 11:35

To je najzdravije voće na svijetu

ODGOVORITE
Name

Kupac

29.04.2021 12:47

Mi kažemo urma ili datula. Isto ovakvo pakovanje ima u Bingu da se kupi.

ODGOVORITE
Name

LUDACKA DRZAVA

29.04.2021 14:44

SVE JE LOPOVLUK. BAS SVE.

ODGOVORITE