Петровић: Циљ је од Бијељине направити модеран град!

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је рекао да је првих 100 дана од његовог ступања на дужност обиљежио поремећен реални економски оквир, као посљедица неусвајања буџета за 2021. годину, као и непостојање ребаланса буџета за 2020.

Република Српска 28.04.2021 | 13:44
Петровић: Циљ је од Бијељине направити модеран град!

Осврћући се на 9 тужби које је поднио Окружном суду у Бијељини, за поништење рјешења Скупштине града о именовању вршилаца дужности начелника одјељења, Петровић је поменуо и кривичну пријаву коју је поднио против директора Центра за социјани рад Милорада Софренића.

“Због постојања основа сумње за несавјестан рад и кршење процедура у пословању предузећа. Очекујемо рјешење те ситуације, као и епилог око чувене афере набавке намјештаја у тој установи. Видјели смо који луксуз се налази у канцеларијама управе, а за дјецу са потешкоћама у развоју требало је да се ту налазе најбоље справе које ће им омогућити да у потпуности испуне рехабилитациони потенцијал кроз рад са стручним лицима. Имати луксузан намјештај у канцеларијама управе, само показује бахато трошење народног новца. Не желимо тако да радимо”, нагласио је Љубиша Петровић.

Након утврђивања кршења правила у раду предузећа у надлежности града, а на основу анонимних пријава грађана, гдје је посебно истакнута грађевинска дјелатност, грађани су позвани да то чине и убудуће.

У наредном периоду, најавио је градоначелник Петровић, биће омогућено грађанима Бијељине да на посебан број у управи пријаве бахату вожњу службеним возилима, која ће бити стриктно и обиљежена. Реорганизацијом посла у Градској управи направљена је и значајна уштеда у потрошњи горива, јер се водило рачуна да се троши само у сврхе потребе посла.

“Тако је у марту 2020., потрошња била 5102 литре на мјесечном нивоу, а у марту 2021. износила је 3100. литара - значи 2000 литара уштеде на мјесечном новиу, а ситуација у марту ове године је гора него прошле”, појаснио је градоначелник Бијељине.

Рок за изградњу нове Аутобуске станице продужен је за 4 мјесеца, до 26. јула. Извођач радова и надлежни орган је ово оправдао потешкоћама које је донијела пандемија, рекао је Петровић и упозорио:

“Ми ћемо, међутим у складу са нашим правним лијековима и оним што нам закон омогућава учинити, а то је пуцање пенала извођачу. Износ је до 5% максимално од укупног износа, односно од 3,2 милиона. Желимо да упозоримо на тај начин извођач да се понашају одговорно и поштују рокове приликом потписивања уговора”, истиче Петровић.

Циљ нове Градске управе је да од Бијељине направи модеран град који ће бити ефикасан сервис у служби грађана, рекао је градоначелник Љубиша Петровић.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Јупи

28.04.2021 11:49

Само тако. Подршка за вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИКИ

28.04.2021 12:14

Само напријед и сигурно комсија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Леду055

28.04.2021 17:14

Па де се опредијели.Сликање у свињцу или ...

ОДГОВОРИТЕ