Petrović: Cilj je od Bijeljine napraviti moderan grad!

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je rekao da je prvih 100 dana od njegovog stupanja na dužnost obilježio poremećen realni ekonomski okvir, kao posljedica neusvajanja budžeta za 2021. godinu, kao i nepostojanje rebalansa budžeta za 2020.

Republika Srpska 28.04.2021 | 13:44
Petrović: Cilj je od Bijeljine napraviti moderan grad!

Osvrćući se na 9 tužbi koje je podnio Okružnom sudu u Bijeljini, za poništenje rješenja Skupštine grada o imenovanju vršilaca dužnosti načelnika odjeljenja, Petrović je pomenuo i krivičnu prijavu koju je podnio protiv direktora Centra za socijani rad Milorada Sofrenića.

“Zbog postojanja osnova sumnje za nesavjestan rad i kršenje procedura u poslovanju preduzeća. Očekujemo rješenje te situacije, kao i epilog oko čuvene afere nabavke namještaja u toj ustanovi. Vidjeli smo koji luksuz se nalazi u kancelarijama uprave, a za djecu sa poteškoćama u razvoju trebalo je da se tu nalaze najbolje sprave koje će im omogućiti da u potpunosti ispune rehabilitacioni potencijal kroz rad sa stručnim licima. Imati luksuzan namještaj u kancelarijama uprave, samo pokazuje bahato trošenje narodnog novca. Ne želimo tako da radimo”, naglasio je Ljubiša Petrović.

Nakon utvrđivanja kršenja pravila u radu preduzeća u nadležnosti grada, a na osnovu anonimnih prijava građana, gdje je posebno istaknuta građevinska djelatnost, građani su pozvani da to čine i ubuduće.

U narednom periodu, najavio je gradonačelnik Petrović, biće omogućeno građanima Bijeljine da na poseban broj u upravi prijave bahatu vožnju službenim vozilima, koja će biti striktno i obilježena. Reorganizacijom posla u Gradskoj upravi napravljena je i značajna ušteda u potrošnji goriva, jer se vodilo računa da se troši samo u svrhe potrebe posla.

“Tako je u martu 2020., potrošnja bila 5102 litre na mjesečnom nivou, a u martu 2021. iznosila je 3100. litara - znači 2000 litara uštede na mjesečnom noviu, a situacija u martu ove godine je gora nego prošle”, pojasnio je gradonačelnik Bijeljine.

Rok za izgradnju nove Autobuske stanice produžen je za 4 mjeseca, do 26. jula. Izvođač radova i nadležni organ je ovo opravdao poteškoćama koje je donijela pandemija, rekao je Petrović i upozorio:

“Mi ćemo, međutim u skladu sa našim pravnim lijekovima i onim što nam zakon omogućava učiniti, a to je pucanje penala izvođaču. Iznos je do 5% maksimalno od ukupnog iznosa, odnosno od 3,2 miliona. Želimo da upozorimo na taj način izvođač da se ponašaju odgovorno i poštuju rokove prilikom potpisivanja ugovora”, ističe Petrović.

Cilj nove Gradske uprave je da od Bijeljine napravi moderan grad koji će biti efikasan servis u službi građana, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jupi

28.04.2021 11:49

Samo tako. Podrška za vas.

ODGOVORITE
Name

MIKI

28.04.2021 12:14

Samo naprijed i sigurno komsija

ODGOVORITE
Name

Ledu055

28.04.2021 17:14

Pa de se opredijeli.Slikanje u svinjcu ili ...

ODGOVORITE