Министарство управе не смије бити сервис једне партије

- Министарство управе и локалне самоуправе не смије бити сервис једне странке или једне политичке гарнитуре оличене у СНСД-у и онима који их прате на локалном нивоу“, поручио је Шаровић

Вијести 26.04.2021 | 19:23
Министарство управе не смије бити сервис једне партије

Министарство управе и локалне самоуправе не смије бити сервис СНСД-а и мора имати исти однос према свим локалним заједницама у Републици  Српској, казао је данас у Новом Граду Мирко Шаровић, предсједник СДС-а.

Он је током посјете делегације СДС-а, ПДП-а и ДНС-а Новом Граду рекао да је ова општина типичан примјер неодговорног понашања овог министарства,  које толерише чињеницу да локална скупштинска већина функционише незаконито и да као таква доноси одлуке посљедних пет сједница. 

„Данас смо у Новом како бисмо пружили подршку свим одборницима који траже да се испоштују одлуке ресорног министарства, које се односе на чињеницу да локална скупштинска већина незаконито функционише и доноси одлуке, а да министарство све то толерише и не санкционише“, казао је Шаровић и додао да је шутња министарства врло опасна, да доноси несигурности и да није у интересу грађана Новог Града.

Он је рекао да Министарство локалне управе и самоуправе користи двојаке аршине и да, умјесто по закону, одлуке  доноси на основу тога које странке су формирале власт у локалној заједници.

Свједоци смо да се у Новом Граду толерише оваква пракса, док  у другим срединама гдје су формиране друге скупштинске већине Министарство хитно реагује и доноси ригорозне одлуке. 

„Ово министарство не смије бити сервис једне странке или једне политичке гарнитуре оличене у СНСД-у и онима који их прате на локалном нивоу“, поручио је Шаровић.

Опозициони одборници у Новом Граду поднијели су кривичне пријаве против министра управе и локалне самоуправе у Влади Републике Српске Сенке Јујић,  начелника општине Нови Град  Мирослава Дрљаче и предсједника Скупштине општоне Зорана Кукавице због злоупотребе службеног положаја и прекорачења овлашћења. 

(БН) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ИСТО

26.04.2021 17:38

А са друге стране шаље одлуке и мишљења у СО Вишеград и пријети распуштањем скупштине само из разлога што скупштински матерријал није подјељен на вриеме а није из разлога што начелник општине није дозволио куририма општинским да их смију подијелити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Такође

26.04.2021 19:08

Министарство за локалну управу чека да ђуревић у Вишеграду обави трговину са једним одборником да би имали већину.Онда ће бити све правно уреду.Срамота за ђуревића,а пропаст града и њених становника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козарска Дубица

26.04.2021 19:11

И у Дубици је тако, министрица марионета Дарка Бањца доноси одлуке какве он жели а увијек су незаконите само да би се дочепао власти. Када је узјахао на власт и силом се угурао у коалицију исте те одлуке игнорише и ради мимо њих, а иста министрица која је из Дубице се прави блесава да то не види. Дубица није била никада у горем стању а има два министра, хрпу помоћника министара и другог особља по министарским кабинетима и два посланика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

26.04.2021 20:53

А тек на шта је Градишка спала у НС. Она два секташка крелца не знају ни гдје су шупљи.