Ministarstvo uprave ne smije biti servis jedne partije

- Ministarstvo uprave i lokalne samouprave ne smije biti servis jedne stranke ili jedne političke garniture oličene u SNSD-u i onima koji ih prate na lokalnom nivou“, poručio je Šarović

Vijesti 26.04.2021 | 19:23
Ministarstvo uprave ne smije biti servis jedne partije

Ministarstvo uprave i lokalne samouprave ne smije biti servis SNSD-a i mora imati isti odnos prema svim lokalnim zajednicama u Republici  Srpskoj, kazao je danas u Novom Gradu Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

On je tokom posjete delegacije SDS-a, PDP-a i DNS-a Novom Gradu rekao da je ova opština tipičan primjer neodgovornog ponašanja ovog ministarstva,  koje toleriše činjenicu da lokalna skupštinska većina funkcioniše nezakonito i da kao takva donosi odluke posljednih pet sjednica. 

„Danas smo u Novom kako bismo pružili podršku svim odbornicima koji traže da se ispoštuju odluke resornog ministarstva, koje se odnose na činjenicu da lokalna skupštinska većina nezakonito funkcioniše i donosi odluke, a da ministarstvo sve to toleriše i ne sankcioniše“, kazao je Šarović i dodao da je šutnja ministarstva vrlo opasna, da donosi nesigurnosti i da nije u interesu građana Novog Grada.

On je rekao da Ministarstvo lokalne uprave i samouprave koristi dvojake aršine i da, umjesto po zakonu, odluke  donosi na osnovu toga koje stranke su formirale vlast u lokalnoj zajednici.

Svjedoci smo da se u Novom Gradu toleriše ovakva praksa, dok  u drugim sredinama gdje su formirane druge skupštinske većine Ministarstvo hitno reaguje i donosi rigorozne odluke. 

„Ovo ministarstvo ne smije biti servis jedne stranke ili jedne političke garniture oličene u SNSD-u i onima koji ih prate na lokalnom nivou“, poručio je Šarović.

Opozicioni odbornici u Novom Gradu podnijeli su krivične prijave protiv ministra uprave i lokalne samouprave u Vladi Republike Srpske Senke Jujić,  načelnika opštine Novi Grad  Miroslava Drljače i predsjednika Skupštine opštone Zorana Kukavice zbog zloupotrebe službenog položaja i prekoračenja ovlašćenja. 

(BN) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ISTO

26.04.2021 17:38

A sa druge strane šalje odluke i mišljenja u SO Višegrad i prijeti raspuštanjem skupštine samo iz razloga što skupštinski materrijal nije podjeljen na vrieme a nije iz razloga što načelnik opštine nije dozvolio kuririma opštinskim da ih smiju podijeliti.

ODGOVORITE
Name

Такође

26.04.2021 19:08

Министарство за локалну управу чека да ђуревић у Вишеграду обави трговину са једним одборником да би имали већину.Онда ће бити све правно уреду.Срамота за ђуревића,а пропаст града и њених становника.

ODGOVORITE
Name

Kozarska Dubica

26.04.2021 19:11

I u Dubici je tako, ministrica marioneta Darka Banjca donosi odluke kakve on želi a uvijek su nezakonite samo da bi se dočepao vlasti. Kada je uzjahao na vlast i silom se ugurao u koaliciju iste te odluke ignoriše i radi mimo njih, a ista ministrica koja je iz Dubice se pravi blesava da to ne vidi. Dubica nije bila nikada u gorem stanju a ima dva ministra, hrpu pomoćnika ministara i drugog osoblja po ministarskim kabinetima i dva poslanika.

ODGOVORITE
Name

Gradiška

26.04.2021 20:53

A tek na šta je Gradiška spala u NS. Ona dva sektaška krelca ne znaju ni gdje su šuplji.