Након нереда у Мостару затражена оставка министра

Клуб посланика СДА у Скупштини ХНК-а најоштрије је осудио дивљање организоване групе и напад на приватну имовину и грађане који се догодио у насељу Доња Махала у Мостару у ноћи 24. априла 2021.године, у времену трајања "полицијског сата".

Босна и Херцеговина 26.04.2021 | 14:09
Након нереда у Мостару затражена оставка министра

“Ово није први пут да се проводи терор над грађанима у Мостару који се доводи у везу са навијачком групом ‘Ултрас’. Очекујемо конкретне мјере и санкције против ове организоване скупине нападача, које ни забрана кретања за вријеме полицијског сата није спријечила у вандалском понашању угрожавања људских живота, изазивању опште опасности и нападу на приватну и јавну имовину.

Због низа евидентних пропуста у задње вријеме у раду МУП-а ХНК, а посебно што се овакве активности навијачке групе стално понављају, тражимо оставку Министра Слађана Беванде”, навели су из посланици Клуба СДА у Скупштини ХНК

Затражили су од Министарства унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона да утврди пропусте у раду Полицијске управе Мостар, чији полицијски службеници нису смјели дозволити кретање овакве организоване групе у времену у којем је по наредбама забрењено кретање.

“Такође, позивамо Тужилаштво Херцеговачко-неретванског кантона да се укључи у процесуирање ове организоване криминалне групе”, навели су.

(Н1)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

лк

26.04.2021 12:32

У овом случају се ишло плански да се закуха у Мостару , и да виде у ЕУ како је ипак боље да се ова три народа стрпају у нацио торове,али неће вам проћи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.04.2021 14:12

Јуце у Кнезеву оскрнављен споменик српским борцима. Толико о сузивоту и могуцности опстанка накарадне дрзаве.

Name

Зоки Ре

26.04.2021 16:41

Ре, да није смијесно било би залосно. Па који Народ зиви у Кнезеву и гдје се налази тај споменик. Досли Босњаци из ФБиХ да оскрнаве споменик, хахаха, која си ти будалетина, они су од нас на корак у свему, а нас уби љубомора.

Name

ЛУДАЦКА ДРЗАВА

26.04.2021 12:36

ФАСИЗАМ НА СВЕ СТРАНЕ. НИЈЕМЦИ СУ ИМАЛИ ЈЕДНУ НАЦИОНАЛ СОЦИЈАЛИСТИЦКУ СТРАНКУ. МИ ИМАМО ТРИ. ОВО СТА ТРПЕ ОВИ НАРОДИ ЈЕ УЗАС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сос

26.04.2021 18:55

Зар је ХНК имао министра,а овај Беванда не зна да у Мостару уопсте постоји полиција.

ОДГОВОРИТЕ