Nakon nereda u Mostaru zatražena ostavka ministra

Klub poslanika SDA u Skupštini HNK-a najoštrije je osudio divljanje organizovane grupe i napad na privatnu imovinu i građane koji se dogodio u naselju Donja Mahala u Mostaru u noći 24. aprila 2021.godine, u vremenu trajanja "policijskog sata".

Bosna i Hercegovina 26.04.2021 | 14:09
Nakon nereda u Mostaru zatražena ostavka ministra

“Ovo nije prvi put da se provodi teror nad građanima u Mostaru koji se dovodi u vezu sa navijačkom grupom ‘Ultras’. Očekujemo konkretne mjere i sankcije protiv ove organizovane skupine napadača, koje ni zabrana kretanja za vrijeme policijskog sata nije spriječila u vandalskom ponašanju ugrožavanja ljudskih života, izazivanju opšte opasnosti i napadu na privatnu i javnu imovinu.

Zbog niza evidentnih propusta u zadnje vrijeme u radu MUP-a HNK, a posebno što se ovakve aktivnosti navijačke grupe stalno ponavljaju, tražimo ostavku Ministra Slađana Bevande”, naveli su iz poslanici Kluba SDA u Skupštini HNK

Zatražili su od Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona da utvrdi propuste u radu Policijske uprave Mostar, čiji policijski službenici nisu smjeli dozvoliti kretanje ovakve organizovane grupe u vremenu u kojem je po naredbama zabrenjeno kretanje.

“Takođe, pozivamo Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona da se uključi u procesuiranje ove organizovane kriminalne grupe”, naveli su.

(N1)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

lk

26.04.2021 12:32

U ovom slučaju se išlo planski da se zakuha u Mostaru , i da vide u EU kako je ipak bolje da se ova tri naroda strpaju u nacio torove,ali neće vam proći

ODGOVORITE
Name

Re

26.04.2021 14:12

Juce u Knezevu oskrnavljen spomenik srpskim borcima. Toliko o suzivotu i mogucnosti opstanka nakaradne drzave.

Name

Zoki Re

26.04.2021 16:41

Re, da nije smijesno bilo bi zalosno. Pa koji Narod zivi u Knezevu i gdje se nalazi taj spomenik. Dosli Bosnjaci iz FBiH da oskrnave spomenik, hahaha, koja si ti budaletina, oni su od nas na korak u svemu, a nas ubi ljubomora.

Name

LUDACKA DRZAVA

26.04.2021 12:36

FASIZAM NA SVE STRANE. NIJEMCI SU IMALI JEDNU NACIONAL SOCIJALISTICKU STRANKU. MI IMAMO TRI. OVO STA TRPE OVI NARODI JE UZAS.

ODGOVORITE
Name

Sos

26.04.2021 18:55

Zar je HNK imao ministra,a ovaj Bevanda ne zna da u Mostaru uopste postoji policija.

ODGOVORITE